![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mój problem jest nastepujacy: Stworzyłem formularz z polem input z dynamiczną wyszukiwarką (.ajaxComplete()) Chciałbym aby wyniki mojego wyszukiwania były umieszczanie w kilku polach input bez przeładowywania strony czyli: wpisuje np. Wr (miasto do pola input) wybieram z listy interesujące miasto [do tego mometu mam] i po wybraniu kolejne inputy zostają załadowane wartościami z bazy danych (np. pole wojewodztwo, czy kod pocztowy do odpowiednich inputów). Jak sie za to zabrać? Co powinienem poczytać od czego zacząć aby ugryźć to? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Korzystam z tego pluginu do jquery:
http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...n-autocomplete/ realizuje dokładnie to czego chcesz - możesz do podpowiadania dodawać dodatkowe dane i robić z nimi co chcesz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej dzieki za szybko odpwiedź właśnie chciałem edytowac swojego posta że kozystam z tego pluginu. I znalazlem na stronie w przykładach http://jquery.bassistance.de/autocomplete/demo/ że można p wyszukaniu wstawić pola do inputów... nie mogę tylko znaleźć tej opcji... (zabieram sie za studiowanie dokumentacji)
Ten post edytował niebieszki 15.02.2011, 10:47:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chodzi o funkcję result()
Ze strony co sam podales masz przyklady: Kod $("#singleBirdRemote").result(function(event, data, formatted) { if (data) $(this).parent().next().find("input").val(data[1]); }); $("#suggest4").result(function(event, data, formatted) { var hidden = $(this).parent().next().find(">:input"); hidden.val( (hidden.val() ? hidden.val() + ";" : hidden.val()) + data[1]); }); Result jest odpalane po wybraniu podpowiedzi a data zawiera dane, ktore szly jak podpowiedź Jesli przekazywales dane tak 1 2 3 ... To dodatkowe dane przekazujesz poprzez dodanie | 1|cosinnego|cosinnego2 2|cosinnego|cosinnego2 ....... i data[1], data[2] zawiera dodatkowe dane -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję bardzo za pomoc.
Patrzyłem na źródło strony na ten fragment co podałeś ale za szybko myślałem że funkcja się kończy - moje nie dopatrzenie. Dzieki jeszcze raz za wyjaśnienia. _______________________________________________________ _______________________________________________________ ![]() Przerabiam te przykłady co sa na stronie i tak mnie zastanawia skad sie bierze zmeinna 'q'? Z tablicy superglobalnej Get ale jak tam trafia? w przykładzie Kod:
W moim kodzie brakuje tej zmiennej... nie moge zrozumiec jak powinienem z tego autocomplitera skozytac? bo gdy wpisuje taki kod to nic nie działa:
a metoda client wyswietla dane w takim formacie:
a pole na którym chciałbym zrobic wyszukiwanie jest następująco zadelkarowane:
Ten post edytował niebieszki 15.02.2011, 15:46:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 18:26 |