![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
proszę o ocenę i konstruktywną opinię/uwagi na temat nowego sklepu w całości opartego na Prestashop 1.3 www.dentelle.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Vault 13 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona robi dobre wrażenie, jest prosta, funkcjonalna i czytelna. Kolory, no może lewy nav jest trochę zbyt troszkę się wyróżniający że się bardziej na niego patrzy, ale nie narzekam. Proponuje wstawić w niektóre divy wstawić znaki wodne (25-37% opacity) ikonek np. ikonka koszyka. Przyda się ta strona: http://thenounproject.com/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mimo wszystko w stopce warto było napisać o silniku Presta
![]() -------------------- woop woop.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 4 Dołączył: 1.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za wysoki top
usuń Kod element.style { margin-top: 60px; } po co taki duży margines? zmieniające się zdjęcia są bardzo dobrej jakości zrób je większe przynajmniej o 100px wyższe. input w wyszukiwarce ok ale w strefie logowanie porażka o połowę mniejsze i będzie ok. logo - co to jest za znaczek po nazwie Dentelle? nie pasuje do stylistyki nazwy. Ogólnie sklep przyjemny jednak jest parę rzeczy do dopracowania. -------------------- Space Studio
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 5 Dołączył: 29.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak usuniesz margines z topa to dodaj
no i jak kolega wcześniej wspominał zmniejsz wysokość inputów i będzie OK! i jeszcze margines dla div id="helper"
Ten post edytował jaworr 15.02.2011, 15:26:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mnie w oczy rzuciła się kwestia czysto techniczna.
Panel logowania > klikam zaloguj nie wypełniając pól. Przechodzę do ekranu, w którym jest ładna pozioma belka obrazująca postęp. Czyli przeszedłem przez ekran podsumowania. Ale no moment - co ja podsumowałem? Ja tylko kliknąłem! Warto rozróżnić logowanie zwykłe od logowania zakupowego - choćby na podstawie referera od którego żądanie przyszło. "Logując się akceptujesz Regulamin <serwisu> w aktualnym brzmieniu" Regulamin jest na górnej belce, ok. Ale jak loguję się z panelu na stronie to mogę się powołać na brak takiej informacji. I kwestia menu. Jeśli przycisk startu wyszukiwarki "go" kończy się razem z panelem menu, to dlaczego nie zachować by spójności i nie zaczynać przycisku "strona główna" od brzegu? Podobnie stopka - odległości marginesu na lewej i prawej stronie wyrównać by się zdało. "Brak komentarzy od klienta w tym momencie. Only registered users can post a new comment." - no to polish czy nie? ![]() -- No i zapomniałem dopisać, ładna paleta barw. Dół trochę smutny - ale da się zaakceptować. Jestem na tak. Ten post edytował klocu 15.02.2011, 17:14:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 3 Dołączył: 1.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo ładna graficznie stronka, może trochę pola do zalogowania są za duże, ale z tego co widzę, to nowoczesne strony idą w kierunku powiększania wszelkiego rodzaju formularzy i ikon, ogólnie obładowywania stron grafiką. Ogólnie - bez zastrzeżeń
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja znalazlem inny blad:
Cytat ilość sztuk przekracza dostępną w sklepie function (value) { var i; for (i = 0; i < this.length; i++) { if (this[i] === value) { return true; } } return false; } jesli dodaje do koszyka produkt, ktory ma mala liczbe w magazynie -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje pięknie za wszystkie spostrzeżenia/podpowiedzi, postaram się niektóre w miarę możliwości szybko wdrożyć
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od siebie dodam tylko, że mógłbyś zmienić ikonkę domku, żeby Sony Ci listu nie napisało
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:10 |