![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
usiłuję znaleźć prosty i skuteczny szablon do robienia adresów podstron innych niż "xxyz.html" lub "abc.php"... Próbowałem skryptu z tej strony: www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=23 ale wyświetla mi się błąd: "Notice: Undefined index: go in C:\wamp\www\szablon_www_php\index.php on line 33", czyli niewłaściwie napisana zmienna, w skrypcie jest, moim zdaniem, prawidłowo: <?php $go = $_GET['go'];.... itd [PHP][/PHP] Jestem początkujący, więc będę wdzięczny za wsparcie. Dodam, że wolę nie bawić się w .htaccess i ganiankę z sqlem (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif) , bo na razie potrzebuję czegoś prostszego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Po pierwsze ustaw BBCode w poście powyżej. Po drugie: notice to notatka. Możesz albo wyłączyć wyświetlanie raportowania ustawień (np. error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE)) lub:
Wstawiasz to przed $go = $_GET['go']; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, wstawiłem na początku skryptu i wszystko działa!
PS.Po co bbcode? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Bo wygodniej się czyta kod (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ? Zauważyłam, że "prawie" Ci się udało (masz pod php [PHP][/PHP]), stąd informacja o BBCode (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 06:11 |