![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
walidację formularza prawie ukończyłem. Problemem jest pole email przy rejestracji konta i sprawdzenie czy jest już on przypisany do konkretnego konta. W tym celu używam funkcji $.get() (http://api.jquery.com/jQuery.get/) Na początku sprawdzam długości pól, formaty danych i jest ok. Na sam koniec sprawdzam czy email jest wolny i tu są kwiatki - formularz się wysyła mimo zajętego maila. w skrócie wygląda u mnie to tak
Napisałem na szybko jak mniej więcej tworzę walidację i prosiłbym o sposób aby formularz nie wysyłał się przed sprawdzeniem czy email jest wolny czy zajęty buttonowi submit oczywiście dodałem zdarzenie onclick="return formularz()" Dziękuję za linki i pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 2 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej skorzystać jquery validator. Tam jest to wszystko już zrobione.
W skrócie tak by to wyglądało. Skoro używasz już jQuery to validator waży tylko parę kilo. A naprawdę upraszcza życie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolega wyżej ma racje ja używam jquery do walidacji po stronie przeglądarki i jest bardzo prosta w obsłudze
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:20 |