![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka,
postanowiłem zainstalować najnowszego WAMPa. Oczywiście nie mogło obejść się bez problemów. Otóż pojawia się dziwna sytuacja; cały WAMP serwer jest uruchomiony (zielona ikonka). Próba uruchomienia konsoli przez ikonkę WAMP, MySQL -> Konsola MySQL nie sprawia najmniejszego problemu. Dostęp do baz danych poprzez PHPMyAdmin też raczej nie powodował problemów. Problem z zalogowaniem się i korzystaniem z serwera MySQL pojawia się przy próbie dostępu poprzez cmd.exe lub poprzez sieć lokalną (współpracownicy nie mogą korzystać z mojej bazy danych w sieci lokalnej). Pojawiający się u znajomych komunikat to: mysql_connect(): [2002] Próba połączenia nie powiodła się (trying to connect via tcp://mojkomputer:3306) jak można w najnowszym WAMPie wymusić takowe połączenia, bo mi się już pomysły wyczerpały. Dodanie w sekcji [client] protocol = TCP nie pozwala serwerowi "wstać". Przepraszam, że nie wyedytowana powyższa odpowiedź, ale nie było to już możliwe. Kod C:\Documents and Settings\Administrator\Pulpit>mysqladmin -uroot -p version Enter password: ***** mysqladmin Ver 8.42 Distrib 5.5.8, for Win32 on x86 Copyright (c) 2000, 2010, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Oracle is a registered trademark of Oracle Corporation and/or its affiliates. Other names may be trademarks of their respective owners. Server version 5.5.8-log Protocol version 10 Connection localhost via TCP/IP TCP port 3306 Uptime: 2 min 0 sec Threads: 1 Questions: 1 Slow queries: 0 Opens: 33 Flush tables: 1 Open tables: 26 Queries per second avg: 0.8 Zawartość pliku my.ini Kod [client] port = 3306 socket = /tmp/mysql.sock [wampmysqld] port = 3306 socket = /tmp/mysql.sock key_buffer = 16M max_allowed_packet = 1M table_cache = 64 sort_buffer_size = 512K net_buffer_length = 8K read_buffer_size = 256K read_rnd_buffer_size = 512K myisam_sort_buffer_size = 8M basedir=c:/wamp/bin/mysql/mysql5.5.8 log-error=c:/wamp/logs/mysql.log datadir=c:/wamp/bin/mysql/mysql5.5.8/data bind-address=127.0.0.1 # after adding this line I can connect via Navicat skip-federated log-bin=mysql-bin binlog_format=mixed server-id = 1 [mysqldump] quick max_allowed_packet = 16M [mysql] no-auto-rehash [isamchk] key_buffer = 20M sort_buffer_size = 20M read_buffer = 2M write_buffer = 2M [myisamchk] key_buffer = 20M sort_buffer_size = 20M read_buffer = 2M write_buffer = 2M [mysqlhotcopy] interactive-timeout [mysqld] port=3306 Może coś w ustawieniach mam nieprawidłowo? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:40 |