![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię formularz w ktorym wpisujemy swoje dane klikamy submit i zostajemy przekierowani na stronke gdzie jest link aby zobaczyc co wpisalismy, te dane zostaja rowniez zapisane w pliku .txt
Ok moj kod wyglada tak: Kod <?php $Vorname = trim($_POST['Vorname']); $Nachname = trim($_POST['Nachname']); $Stufe = trim($_POST['Stufe']); if(empty($Vorname) and empty($Nachname) and empty($Stufe)) { echo '<form action="" method="post"> Vorname: <input type="text" name="Vorname" style="width: 200px;" /> Nachname: <input type="text" name="Nachname" style="width: 200px;" /> Stufe: <input type="text" name="Stufe" style="width: 200px;" /> <br><input type="submit" value="Senden" /></br> </form>'; } else { // dane pochodzace z formularza $dane = $Vorname."`".$Nachname."\n"; // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "abgespeichert.txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania $fp = fopen($file, "a"); // blokada pliku do zapisu flock($fp, 2); // zapisanie danych do pliku fwrite($fp, $dane); // odblokowanie pliku flock($fp, 3); // zamkniecie pliku fclose($fp); echo "Dein Formular wurde abgespeichert!<br />"; echo "<a href=\"podglad.php\">Guck dir dein abgespeichertes Formular an.</a>"; } ?> Gdy wlaczam ta stronke to mam 3 linijki ktore pokazuja blad a powinno ich nie byc Notice: Undefined index: Vorname in G:\xampp\htdocs\Daniel\LOOOOL.php on line 3 Notice: Undefined index: Nachname in G:\xampp\htdocs\Daniel\LOOOOL.php on line 4 Notice: Undefined index: Stufe in G:\xampp\htdocs\Daniel\LOOOOL.php on line 5 Co mam zle wpisane ze mi sie to wyswietla? Wszystko dziala tylko mnie irytuja te linijki ;/ Ten post edytował iPrezes 13.02.2011, 20:30:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:15 |