|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2010 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam
Mam problem z ustawieniem dobrej walidacji dla formularza po stronie przeglądarki. Wszystkie inne pola już mam pozostało mi tylko pole email i adresu strony. Nie mogę za pomocą funkcji match() znaleźć dobrego rozwiązania. Dla maila jeszcze się coś w necie wygrzebie ale dla adres url już nie mogę... Chce tylko by łapało mi od http(s)://www.moja.domena.pl/ (może być łącznik zamiast kropki taki jak "-" oraz "_") a znowu w mailu muszę mieć możliwość pisania dwoczłonowego przodu i wieloczłonowego tyłu tj. moj.email@moja.domena.pl Jeśli może wam coś w tym pomóc to dam funkcję jaką ułożyłem po stronie serwera ale niestety nie łapie ona w js....
A w javascript słyszę coś mniej więcej takiego...
I ni diabła nie są one na tyle uniwersale jak ja potrzebuje... Od razu piszę że zabronione jest używanie jakichkolwiek innych znaków specjalnych niż "." "-" "_" Mógłbym zrobić to w sposób że zabronię wpisywania innych znaków niż te i po prostu wywalać błąd zawsze gdy jest użyty inny znak specjalny ale chodzi mi o to by użytkownicy zachował formę i nie pisał byle czego lub nie popełniał błędu przy wpisywaniu tych wartości... Pozdrawiam i z góry dziękuje za uwagę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował wookieb 13.02.2011, 15:22:02
Powód edycji: [wookieb]: Zmiana tematu - otwieram
|
|
|
|
Prezi2907 [JavaScript]Wyrażenia regularne w JS - walidacja pól 13.02.2011, 00:14:10
wookieb Proszę wysłać na PW prawidłową nazwę tematu a otwo... 13.02.2011, 09:07:04
Prezi2907 Odświeżam i za razem aby nie zawalać forum nowymi ... 14.02.2011, 17:17:41 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 18:19 |