![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę, aby skrypt zalogował się cURLem na www.ang.pl
Daję kod:
I zwraca normalną stronę jako niezalogowany. Co zrobić, aby skrypt się logował? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może parametr csrf jest wymagany? Ustawiłeś chociaż $cookie_file ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawiłem już przedtem jako pusty plik, więc chyba nie to.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz najpierw pobrać stronę logowania , z niej wyciągnąć wartość parametru csrf a następnie go wysłać wraz z loginem i hasłem
|
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się, że to serwis się broni jakoś. Próbowałem tym samym skryptem na inną stronę i się udało ładnie. Da się temu zaradzić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz najpierw pobrać stronę logowania , z niej wyciągnąć wartość parametru csrf a następnie go wysłać wraz z loginem i hasłem Wydaje mi się, że to serwis się broni jakoś. Próbowałem tym samym skryptem na inną stronę i się udało ładnie. Da się temu zaradzić? A potrafisz czytać kolego? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Musiało dojść do mnie, że w tym formularzu jest też pole csrf (:
Działa, ale tylko na localhoście. Na 2ap, czy innym ugu już nie. cURL mają tam włączony (sprawdzałem phpinfo). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za sprawą CURL_FOLLOWLOCATION, oznacza to że masz włączony safe_mode a więc hosting możesz zmienić bo jest do d*py.
![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
safe_mode jest wyłączony: http://screenshooter.net/9373296/skrin_4 , a strona i tak nic nie zwraca. Może być tak dlatego, że używam potem w skrypcie ereg(), a nie preg_match()?
|
|
|
![]()
|
|
Całkiem możliwe, co można przeczytać w dokumentacji, ereg() zostało usunięte
Cytat This function has been DEPRECATED as of PHP 5.3.0. Relying on this feature is highly discouraged.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 10:48 |