![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Kolejny raz zwracam się do was o prośbę, nie musi to być pomoc w stylu DAJCIE MI GOTOWCA, wystarczy naprowadzenie a sam poszukam rozwiązania. Ponieważ szukam już około 90 minut i ciągle bez efektów kieruję swoje pytanie do was. Więc tak mam tabelę: Kod CREATE TABLE `PROFIL_aktywnosc`( `id` INT(9) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, `idUzytkownik` INT(9) NOT NULL, `waga` ENUM('dodatnie', 'ujemne') NOT NULL, `punkty` INT(9) NOT NULL, `dataDodania` VARCHAR(35) NOT NULL, `tytul` TEXT NOT NULL, `tresc` TEXT NOT NULL, `typ` ENUM('pytanie', 'odpowiedz', 'spolecznosc') NOT NULL )ENGINE = MYISAM; W której zapisuję aktywność użytkowników i wyświetlam wszystkie dane na profilu. Zrobiłem jednak w jQuery zakładki, które dzielą wyniki na typ='pytanie' , typ='odpowiedz', typ='spolecznosc' oraz cała aktywność (połączenie wszystkich typów i wyświetlanie według daty dodania). Wyniki wyświetlam w taki sposób: Kod /** AKTYWNOŚĆ WSZYSTKO **/ echo '<div id="aktywnosc-wszystko"> '; $wyciag=mysql_query("SELECT * FROM PROFIL_aktywnosc WHERE idUzytkownik='$id' LIMIT $ilosc"); while($wyswietl=mysql_fetch_array($wyciag)) { if($wyswietl['waga'] == 'dodatnie') { $ilosc = '+ '.$wyswietl['punkty'].'';} else { $ilosc = '- '.$wyswietl['punkty'].'';} $data=$wyswietl['dataDodania']; $data=strtotime($data); $time=getDiff($data); echo '<div class="aktywnosc"> <strong class="'.$wyswietl['waga'].'">'.$ilosc.' €P</strong> <div class="szczegoly"> '.$wyswietl['tytul'].' <span class="right">'.$time.'</span> '.$wyswietl['tresc'].' </div> </div>'; } echo '</div>'; /** KONIEC AKTYWNOŚCI WSZYSTKO **/ Wszystko działa pięknie i ładnie, jednak kiedy dodaję sobie aby moja funkcja wyświetlała mi wyniki do zakładki którą stworzyłem (w tej zakładce mają wyświetlać się wyniki o typ='pytanie' I dodaję kod: Kod /** AKTYWNOŚĆ PYTANIA **/ echo '<div id="aktywnosc-pytania"> '; $wyciag3=mysql_query("SELECT * FROM PROFIL_aktywnosc WHERE idUzytkownik='$id' AND typ='pytanie' LIMIT $ilosc"); while($wyswietl3=mysql_fetch_array($wyciag3)) { if($wyswietl3['waga'] == 'dodatnie') { $ilosc = '+ '.$wyswietl3['punkty'].'';} else { $ilosc = '- '.$wyswietl3['punkty'].'';} $data=$wyswietl3['dataDodania']; $data=strtotime($data); $time=getDiff($data); echo '<div class="aktywnosc"> <strong class="'.$wyswietl3['waga'].'">'.$ilosc.' €P</strong> <div class="szczegoly"> '.$wyswietl3['tytul'].' <span class="right">'.$time.'</span> '.$wyswietl3['tresc'].' </div> </div>'; } echo '</div>'; /** KONIEC AKTYWNOŚCI PYTANIA **/ Jak widać podmieniłem $wyciag na $wyciag3 tak aby nie pobierało tego samego $wyswietl na $wyswietl3 aby wyświetlało nowe wyniki. Zapytanie skonstruowane jest poprawnie. Ale błąd polega moim zdaniem na tym że tworzę zapytanie(kopię) tego co wcześniej tylko dopisałem aby wyświetlało dane o określonym TYPIE. W ten sposób otrzymuję błąd: Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ble/ble/ble/funkcje/profil.php on line 70 Gdzie w linii 70 znajduje się Kod while($wyswietl3=mysql_fetch_array($wyciag3)) { Czy ktoś mógłby mi pomóc? Jeżeli błędem jest to że próbuję kilkukrotnie wyświetlać wyniki. To czy macie tylko radę w jaki sposób rozwiązać wyświetlanie wyników z jednego zapytania, ale z podziałem na 4 typy. Główkuję i nic z tego nie wychodzi bo po prostu nigdy czegoś takiego nie robiłem i sobie troszkę prace utrudniłem, a teraz muszę to wykonać. Jeżeli opisałem swój problem nie jasno, napisz czego nie rozumiesz postaram się wytłumaczyć ![]() Świeżak. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Temat: Jak poprawnie zadac pytanie
DO WI DZE NIA -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:39 |