![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, jestem bardzo początkujący w php, oto mój problem:
- potrzebuje pobrać dane z bazy oraz wyswietlić je w polu select, dokładnie bedzie kilka gru, procesory, pamieci, itp. żeby można było złożyc zestaw komputerowy. mam taki kod: Kod <select name=\"dzial\" >"; $selectValues = array('wy'=>'Laptop','procesor'=>'procesor','pamiec'=>'pamiec','dysk'=>'dysk'); foreach($selectValues as $key => $value) { echo '<option value="'.$key.'"'.($_POST['dzial']==$key ? ' selected="selected"' : '').'>'.$value.'</option>'.""; } echo " </select> znalazlem go w necie dostosowałem do siebie, tu wszystko jest ok, teraz potrzebuje żeby w zmiennej $SelectValues umieścić dane z bazy jak to moge zrobic, próbowałem zrobic tak: Kod $war="SELECT `marka` FROM `baza`"; $result=mysql_query($war); while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) { $tablica = array( 'marka' => $row['marka']); echo ' <select name=dzial>'; foreach($tablica as $key => $value) { echo '<option value="'.$key.'"'.($_POST['dzial']==$key ? ' selected="selected"' : '').'>'.$value.'</option>'.""; } echo ' </select>'; } wyswietla 117 pol <select> a jak zrobic zeby bylo 117marek w jednym polu ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Ten post edytował ksenon 11.02.2011, 22:25:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:41 |