![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chello mam problem startuje sesje i loguje sie przy pomocy takiego scrypty
[php:1:bfd10cea23] <? include('dane.php'); $formularz="<form action=loguj.php method=post><br> Login:<br><input type=text name=login size=20><br> Haslo:<br><input type=text name=haslo size=20><br> <input type=submit value=Loguj></form>"; echo "$formularz"; if ( !empty($_POST['login']) && !empty($_POST['haslo'])) { if ( in_array ($_POST['login'], $loginy)) { $value=array_search($_POST['login'] , $loginy); if ($_POST['haslo']==$hasla[$value]) { session_start(); echo 'sesID: '; echo session_id(); $_SESSION['status'] = $status[$value]; echo '<br>status: '; print $_SESSION['status']; Header("Location: dodaje.php"); } else { echo 'Podany login lub haslo sa niepoprawne'; } } } ?> [/php:1:bfd10cea23] a potem chce dodac wpis do pliku [php:1:bfd10cea23] <? $dir = "./news"; // katalog w ktorym sa te pliki $formularz="<form action=admin.php?operacja=dopisz method=post><br> Tytuł:<br><input type=text name=title size=50> <br> Treść:<br><textarea name=newsbody rows=10 cols=50></textarea> <br> Autor:<br><input type=text name=author size=20><br> <input type=submit value=Dodaj></form>" ; session_start(); $status = $_SESSION['status']; if ($status == 1) //urzytkownicy { echo "| <a href=main.php>Strona główna</a> |"; exit; } elseif ($status == 2) //redaktorzy { echo "| <a href=main.php>Strona główna</a> |"; exit; } elseif ($status == 3) //administratorzy { echo "| <a href=usuwam.php>Edycja wpisów</a> | <a href=main.php>Strona główna</a> |"; exit; } echo "Dodaj swojego newsa<br>$formularz"; ?> [/php:1:bfd10cea23] chodzi o to ze nie wyswietla mi formularza dodawania zawartego powyzej jedynie menu statusu uzytkownika ... jezeli umieszcze wpis [php:1:bfd10cea23]echo "Dodaj swojego newsa<br>$formularz";[/php:1:bfd10cea23] przed SESSION START to przegladarka go wyswietla ale to mnie nie satysfakcjonuje poniewaz dalej borykam sie z tym samym problemem jezeli za sesja wstawiam cos do wyswietlenie np echo"costam"; to tego nie wyswietla jestem poczatkujacy w tych tematach prosze o pomoc , moze cos zle robie z tymi sesjami albo ogolnie jakies bledy popelniam ze to nie dziala jak nalezy POMOCY |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy chodzi Ci o to aby umieścić [manual:5bec5a1319]echo[/manual:5bec5a1319]() przed [manual:5bec5a1319]session_start[/manual:5bec5a1319]() :?:
Jeżeli tak, to użyj: :arrow: [manual:5bec5a1319]ob_start[/manual:5bec5a1319]() i [manual:5bec5a1319]ob_end_flush[/manual:5bec5a1319](). -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:49 |