![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.Chcę zrobić własną klase Captcha.Ale chcę wiedzieć czy dobry pomysł mam na zrobienie.
Robię np.kod Captcha .A potem gdy odczytuje go to jak go odczytuje? Czy lepiej zrobić przez klase bot który odczytuje piksele.Czy przez identyfikator.Np.na początku przy tworzeniu Captcha :-tworze losowy kod captcha np.56Ea7B. -I potem go zabezpieczam jakimś algorytem np.MD5 . -I na końcu go odczytuje tymi samymi algorytmami. Czy to jest miarę bezpieczne? Ponieważ w Zend Framework jest tak zrobiony kod Captcha.Że wybiera losowy kod i zabezpiecza? Sory że niedokładność w zdaniach.Ale polski to mój lichy przedmiot:( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Wylosowany kod zapisujesz w sesji
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisuje w sesji.Jest to w miarę bezpieczne?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klient nie ma dostępu do danych sesji. Ale nie twórz nowych, bo większość łatwo złamać. Użyj gotowych rozwiązań, np. reCaptcha.
|
|
|
![]()
|
|
gdzie można ściągnąć ReCaptcha?
potrzebuje jakąś klasę captcha na serwer apache |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykładowy kod masz na stronie projektu.
|
|
|
![]()
|
|
nie mogę znaleźć .gdzie jest ten kod?
|
|
|
![]()
|
|
Nie dam linka, bo nie chcesz poszukać. Tak trudno wpisać do wyszukiwarki?
|
|
|
![]()
|
|
wpisałem .ale niema kodu tam
http://www.google.com/recaptcha to jest ta strona? tam niema żadnego źródła.jest rejestracja żebym miał reCaptha na stronie www. A ja strone www mam na serwerze próbnym apache. Ten post edytował anonim1989 12.02.2011, 17:37:48 |
|
|
![]()
|
|
Przestań powtarzać, że na Apache. To nie ma znaczenia. Kody są, tylko trochę trzeba poszukać. Znajdź link Resources na stronie głównej.
|
|
|
![]()
|
|
https://www.google.com/recaptcha->resources i co dalej? sory że tak narzekam ale naprawde niewiem co dalej.sory za problem.Jak chce się zalogować muszę mieć domenę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie musisz. Możesz wpisać localhost. http://code.google.com/intl/pl-PL/apis/rec...a/docs/php.html
|
|
|
![]()
|
|
aha to wystarczy że wpisze http:\localhost
i będe mógł używać np.na stronie http:\localhost\msz\index.php captcha? założyłem konto.to mi się pokazuje Warning: require_once(recaptchalib.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\index.php on line 7 Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'recaptchalib.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\wamp\www\index.php on line 7 niewiem gdzie ściągnąć ten plik recaptchalib.php? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj drugi akapit na stronie podanej przez ~Mephistofelesa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przeczytałem.I nic tam niema na temat pliku którego potrzebuje.Zrobiłem wszystko tak jak tam pisze
|
|
|
![]()
|
|
A ja mówię, że jest.
|
|
|
![]()
|
|
gdzie go pobrać? ten plik:( sprawdze jeszcze raz dokładnie
Skopiowałem na próbe ten kod co tam pisze na normalny serwer :
wpisałem klucz publiczny który mi wygenerowano gdy się rejestrowałem .Tak samo zrobiłem z plikiem verify.php (tam był klucz prywatny także go przestawiłem) i gdy wrzuciłem na serwer normalny(nie apache) to pokazuje mi się biała strona.A gdy włączam źródło strony to pokazuje mi: <html> <body> <!-- the body tag is required or the CAPTCHAss may not show on some browsers --> <!-- your HTML content --> <form method="post" action="verify.php"> tylko to:( niewiem czemu |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Działa:) dzięki za pomoc
Ten post edytował anonim1989 13.02.2011, 21:42:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 04:12 |