![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 10.02.2011 Skąd: Rawicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam mały problem... Najpierw opiszę co chcę uzyskać. Cel: skrypt ma automatycznie generować menu na moim blogu <li><a hfref=""></a></li> na podstawie rekordów (daty wpisania postu) w tabeli. POLA W TABLICY: id_post; tytuł; zajawka; tresc; data (ma postać RRRR-MM-DD); autor Na czerwono zaznaczyłem miejsce w którym jest ZONK! Jeśli w zmiennej $rok i $miesiac uzyskam pojedyńcze, wygenerowane wartości wtedy juz z łatwością już można zaaplikować do <li><a hfref=""></a></li>. Link jaki chcę uzyskać to np.: gdzie: 01 to $m i 2011 to $r P.S Uważam, że problem tkwi w tym, że foreach ($row as $data) zwraca mi tablice, a funkcja preg_match('/..$/', $data, $miesiac); służy do operacji na ciągach. Jest jakiś inny sposób żeby to obejść ? Jakiś odpowiednich preg_match dla tablic ? Troche zagmatwane ale może ktoś to uniesie hehe :] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 10.02.2011 Skąd: Rawicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oke sprawa załatwiona :] wystarczyło dodać: [0]
co do funkcji foreach {} nom to faktycznie troszke masło maślane ta funkcja hehe owszem można ją usunąć i operaować indeksem. tez działa ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:04 |