![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie mam poprawnie dodany plik jQuery.
Jesli wrzucę (z pamięci piszę, nie ma to znaczenia): $().ready( function(){ alert("echoo...")} ); - działa $().click( ... jak wyżej... ) - działa $(div).click( .... jak wyżej... ) - działa Ale jeśli w divie mam tabelkę, a w niej select i pole option, które po najechaniu (docelowo, nie działa, więc wybieram "kliknięcie") ma ukazać ukryty do tej pory div na dole strony: <select><option id="KliknijMnie">próba $(#KliknijMnie).click( function(){$("#ukrytyDiv").show()} ) - nie działa docelowo: $(#KliknijMnie).hover( .... jak wyżej... ) - nie działa Nawet gdy w tabeli zrobię "a" ktory po najechaniu, kliknięciu lub cokolwiek ma pokazywać ukryty div: [Teraz #KliknijMnie to <a href="#" id="KliknijMnie">] $(#KliknijMnie).click( function(){$("#ukrytyDiv").show()} ) - nie działa Dlaczego jQuery działa wybiórczo? Co pominąłem aby się dobrać do dowolnego elementu na stronie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic nie działa wybiórczo, wklej cały kod i napisz co chcesz zrobić a nie jakieś wywody
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oraz: Chcę aby divy były ukryte do momentu najechania myszą na opcję 0, 1, 2... Po najechaniu odpowiedni box się pojawia. Mają zawierać objaśnienia wybranych opcji. nie działa. Ani żadne wariacje (zamiast hover: click, etc.). Jeśli chcę sprawdzić działanie jQuery w ogóle np. za pomocą ogólnego: to zadziała. Nie obsługuje po prostu option. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 36 Dołączył: 1.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Google Manual
|
|
|
![]()
|
|
Nie działa - nawet taka funkcja:
Kod $('#z').hover(function(){ alert('test'); }); Nawet gdy zamiast hover, podłożę click czy cokolwiek innego. Z wyjątkiem: ready, wtedy wyskoczy alert. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie działa więc u Ciebie też musi Ten post edytował tehaha 11.02.2011, 19:36:27 |
|
|
![]()
|
|
Nie działa.
Nawet gdy wpakuję dokładny Twój kod w html [bez żadnej edycji]. Gdzieś literówka, coś...? |
|
|
![]()
|
|
problem nie leży w kodzie tylko w metodzie hover(), kod z hover działa pod FF, ale może nie działać pod innym przeglądarkami np. widzę że w opera i IE nie działa
tu masz trochę o tym napisane http://www.designend.net/blog-webmastera,d...-hover-w-jquery ale najlepiej będzie jak sobie podarujesz hover i zrobić np. z change() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:42 |