![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki oto problem: Chciałbym pobrać wysokość obrazka, który został wczytany za pomocą jquery do kodu strony. Niestety mój skrypt nie działa zbyt dobrze. Wysokość zostaje pobrana prawidłowo tylko wtedy, gdy zdjęcie było już wcześniej wczytane na stronie, jeśli zdjęcie ładuje się po raz pierwszy zostaje pobrana wartość 20, czyli taka jak wtedy gdy nie ma żadnej fotki. Kod jquery przedstawia się następująco:
id photo to identyfikator zdjęcia ładowanego na stronie. Czy ktoś ma może jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastąp odpowiednie linijki tym kodem:
1. $('#navigator li a').live('click', function(){ ... 25. $('#next-container img').live('click', function(){ ... Powinno pomóc -------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw adres obrazka bo chyba nie jest prawidłowy. Użyj natywnego JS Image zamiast wpisywać kod obrazka w HTML. Jeśli przeglądarka jest normalna to powinna pobrać obrazek a atrybuty width i height ustawić na jego właściwe wymiary.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi.
Zamieniłem replaceWith na takie coś:
Teraz działa prawie dobrze, tzn. zwraca poprawne wartości wysokości obrazka, ale bierze ten poprzednio wczytany, a nie ten który jest obecnie pobierany, czyli w efecie problem nadal istnieje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyśl co to robi
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Nie zrozumiałem za pierwszym razem o co Ci chodziło. Teraz w zasadzie działa, niestety zdarza się czasami - nie zawsze, że przy wczytaniu nowego zdjęcia zostaje jeszcze wysokość ze starego. Nie wiem czym może to być spowodowane.
Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:01 |