![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Posiadam funkcję o nazwie skroc, jej zadanie to skrócić długi tekst do wybranej ilości wyrazów i wstawienie na końcu '...' trzech kropek, funkcja działa prawidłowo skraca długi tekst, chciałbym ją zmodyfikować w taki sposób, że jeśli w tekście przeznaczonym do skrócenia znajdował się bardzo długi wyraz np. 'wwwwwwwiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttt tttttttttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm' chciałbym abym mógł mieć możliwość w takich długich wyrazach określać ilość wyświetlania liter w poszczególnych wyrazach... Na pewno przytoczona prze zemnie funkcja przyda się komuś. Liczę ka Waszą pomoc!
Ten post edytował ewaslawek5 10.02.2011, 10:49:38 -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Przenoszę do żłobka.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I nic.......... nie widać i nie słychać
![]() -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dobra wysiliłem się i sam znalazłem odpowiedź.
Poniżej gotowe rozwiązanie:
Niżej sposób korzystania:
PS Nie podbijam tematu, tylko chciałem pomóc potrzebującemu.... -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:13 |