![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 11.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
posiadam taki skrypt na stronie. Z panelu admina mogę włączyć lub wyłączyć ankietę. W bazie jest zapisane: 1 - ankieta włączona 0 - ankieta wyłączona Wysyłanie do bazy danych jest ok bo zmienia z 1 na 0 oraz z 0 na 1. Tylko mam taki problem. Mam taki skrypt:
I nie wyświetla mi tej ankiety na stronie głównej, mimo że w bazie danych status jest ustawiony na 1. Wrzucam dodatkowo screen z bazy danych jak to wygląda ![]() Byłbym wdzięczny za pomoc. Ten post edytował zdydam 9.02.2011, 10:47:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o mysql_fetch_* na php.net a konkretnie ta wersja po mysql_query.
Ten post edytował kalmaceta 9.02.2011, 10:46:07 -------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 11.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc to jestem troszkę ciemny w tych sprawach
![]() Znam podstawy więc wątpię, że sam tu coś zdziałam. Siedziałem i kombinowałem godzinę nad tym i wróciłem do samego początku. Więc byłbym ogromnie wdzięczny gdyby ktoś zaproponował gotowe rozwiązanie. Bo dla osoby, która jest profesjonalista zajmie to 2 min a ja będę siedział pół godziny :/ Ten post edytował zdydam 9.02.2011, 10:52:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 38 Dołączył: 1.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy zajrzeć do dokumentacji http://pl2.php.net/manual/pl/function.mysql-fetch-array.php
-------------------- Warsztat: NetBeans 7.2 Beta, PHP, MySQL, PostgreSQL, Symfony (<=1.4), Diem, Java, Sieci neuronowe
|
|
|
![]()
|
|
Chodziło o coś takiego? bo nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wlacz myslenie chlopie :/
Nie: if($res[0]['status'] == 1){ a: if($status == 1){ Dostales kod i w ogole sie nie zastanowiles co on robi tylko bezmyslnie skopiowales i nic nie zmieniles u siebie. jak ty się chcesz czegokolwiek nauczyc? przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ja mówiłem ciemny jestem ;/
Ale wszystko działa tak jak powinno! Nospor należy Ci się piwo! Temat do zamknięcia. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Ja mówiłem ciemny jestem ;/ Trzeba też dodać ze jesteś leniem!Co z tego ze jestes ciemny? Kazdy z nas byl kiedys ciemny/zielony. Ale teraz nie jestesmy bo się uczylismy. Ty bezmyślnie kopiujesz 3 linijkowy kod i nawet nie raczysz się nad nim zastanowić! 3 linijkowy ! Każda z funkcji użyta w tym kodzie jest opisane w manualu wraz z przykładami. Trzeba było poświęcić te pół godziny i ten kod zrozumieć. Nie miałbyś żadnych problemów na przyszłość Jeśli chcesz dłużej korzystać z tego forum to proponuję zmienić nastawienie bo takie jak Twoje nie jest tu mile widziane ![]() ps: no chyba, że ty nie zamierzasz się uczyć tylko oczekiwać będziesz na gotowy kody. W takim razie bardzo przepraszam za ostre słowa. Jednocześnie proszę Cię, byś następnym razem pisał więc w dziale "Giełda ofert". ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:46 |