![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam stworzona stronkę, w index.php mam napisany kod, który wczytuje zawartość pliku costam.inc.txt jako tresc strony. Wszystko dziala dobrze jednak zauwazylem ze jezeli wpiszemy w pasku adresu przegladarki dokladna sciezke (http://www.adres.pl/costam.inc.txt) to pojawia sie caly kod jako plik tekstowy. Nie wiem jak mam zabezpieczyc strone zeby po wpisaniu dokladnego adresu kod sie przetwarzal lub w ogole zeby nie dalo sie go wyswietlic. Proszę o pomoc ![]() Ten post edytował neomarki 8.02.2011, 23:59:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Możesz:
- nadać mu rozszerzenie php, wtedy się wykona, - zablokować jego wyświetlanie w htaccess, - zablokować jego wyświetlanie definiując stałą np. BLOKADA define("BLOKADA", 1); w pliku głównym, a w plikach które nie mają być bezpośrednio wyświetlane na górze wstawić coś na kształt defined('BLOKADA') OR die('Bezpośrednie wyświetlanie zabronione'); - wyrzucić te pliki poza katalog domowy, - skorzystać z czegoś innego ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 09:19 |