![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam takki formularz jak poniżej:
a tak wygląda walidacja:
Proszę, sprawdźcie ten kod, bo cały czas zwraca mi "Błąd podczas sprawdzania poprawności formularza" ![]() Spójrzcie na to świeższym okiem, bo ja już tracę cierpliwość. Z góry dziękuję ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie żebym czepiał się, ale jest to istny zamach na MVC, jak wiemy widoki (kod) HTML powinniśmy możliwie oddzielić od PHP...
Moim zdaniem bezsensowne jest tworzenie w ten sposób formularzy. Wydajniejszą stronę napiszesz nie używając Zend_Form, a jedynie HTML w widokach. -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy cokolwiek wniosę do tematu, ale przyznam szczerze, że akurat do przesyłania plików Zend_Form jest w moim odczuciu dość kulawy, zwłaszcza w obsłudze statusu wysyłki (jakoś nie zawsze to poprawnie działało u mnie).
Nigdzie nie widzę wywołania metody receive() która służy do odebrania wysłanego pliku i przeniesienia do pożądanej lokalizacji, zresztą jest manual // edit zajrzyj do linka, którego podałem, są jeszcze następujące użyteczne metody: setDestination isUploaded isReceived Czyli kolejność powinna być taka: (...) setDestination(/sciezka_docelowa/) // to jeszcze w formularzu (...) dalej już sprawdzamy: $form->isUploaded(); (...) $form->receive(); Ten post edytował darko 9.02.2011, 02:28:10 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(już nieważne - miałem chyba lekką przymułę, bo nie wiedziałem co piszę
![]() Ten post edytował sweter 9.02.2011, 21:47:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co było nie tak z tym formularzem? Wrzuć dla potomnych.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 16:19 |