![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego 2 poniższe kody, pozornie robiące to samo wyświetlają różne wyniki?
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r
Cytat If you would like to capture the output of print_r(), use the return parameter. When this parameter is set to TRUE, print_r() will return the information rather than print it. Cytat When the return parameter is TRUE, this function will return a string. Otherwise, the return value is TRUE.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co to ma do rzeczy? Domyślnie jest FALSE, czego echo przecież nie zmieni.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r ma w domyśle wysyłanie stringa
Ten post edytował gargamel 8.02.2011, 21:38:20 |
|
|
![]()
|
|
Może jestem niedorozwinięty... ale jaki to ma wpływ przy połączeniu z echo?
Ten post edytował sadistic_son 8.02.2011, 21:56:36 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
-w- |
![]()
|
Goście ![]() |
to że jak dasz echo print_r($zmienna); to Ci najpierw wykona print_r() czyli wyświetli zawartosć $zmienna a poźniej echo true; (bo to zwróci print_r).
Żeby zadziałało tak jak chcesz to musi być lub po prostu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sadistic_san dlaczego te dwa poniższe kody wyświetlają różne wyniki
Ten post edytował kalmaceta 8.02.2011, 22:09:18 -------------------- kAlmAcetA
|
|
|
![]()
|
|
Już rozumiem, dzięki. Myliło mnie to, że true wyświetlane jest jako 1 co w moim przypadku, zbiegiem okoliczności odpowiadało mi bo w sesji miałem wartość 1. Przez to myślałem, że wyświetla się to samo tylko bez indeksów tablicy i w nieco innej postaci
![]() -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:07 |