![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisuję sobie zdjęcie do bazy MSSQL w formacie varbinary(MAX).
Próbuję wyświetlić je na stronie w określonej tabelce w ten spocób: Jedna k na stronie pojawiaja mi się krzczki. Dla pewności sprawdzałem czy zdjęcie w bazie jest poprawnie zapisane i w momencie gdy mam czysty skrypt php i nic innego nie wyświetlam na stronie oprócz zdjęcia to pojawia się ono tak jak powinno. W momencie pojawienia się innej treści pojawiają się krzaczki w miejsce zdjęcia. Może ktoś wie jak je wyświetlić zdjęcie pomiędzy innym tekstem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Content-type
Skąd ty wziąłeś Content-header? Strzelasz po prostu? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację Content-type. Jednak to zmienia tylko fakt że zamiast krzaczków pokazuje się kwadracik przekreślony krzyżykiem i nic poza tym.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Podaj link do strony tudzież obrazka
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie mogę podać linku ponieważ serwery z bazą jak i www stoją w sieci niedostępnej z zewnątrz.
Mogę tylko podać funkcje jak jest zapisywany plik do bazy. To jest moja tabela:
I funkcje:
oraz kawałek kodu z updatem do bazy danych:
gdzie $file to pełna ścieżka do pliku, który wcześniej został uploadowany na serwer i odpowiednio zmniejszony rozmiar. np "./images/photo.jpg" Wszystko zapisuje się poprawnie do bazy danych. Potem tylko:
I wszystko ładnie się wyświetla. Ale w momencie gdy np przed lub po dodam jakąś treść to mam biały obrazek z przekreślonym krzyżykiem w rogu. A chciałbym wstawić ten obrazek w istniejącą już treść strony. |
|
|
![]()
|
|
Włącz pełne raportowanie błędów. Otwórz tą stronę z twoi obrazkiem. Zapisz go i wystaw gdzieś ten obrazek ONLINE.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wookieb przeciez on wyswietla obrazek (kod obrazka i naglowki) razem z inną normalną treścią strony. Czekałem aż wkoncu na to zwrocisz uwagę, ale widzę nie zwracasz
![]() No, to tyle mojej podpowiedzi. Bogatsi o nową wskazówkę kontynuujcie dalej ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Aha :/
http://mynthon.net/tools/imgbase64/index.php Ale takie rzeczy robi się w osobnych skryptach, które tylko wyświetlają obrazek i w miejsce HREF wstawisz link do skryptu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za naprowadzenie mnie i wyjaśnienie. Już wszystko działa jak należy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:12 |