![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
mam skrypt generujący pdf'a i oczywiście mi działa tzn. wyświetla mi tekst który wpisze w skrypcie, ale jak zrobić, aby wyświetlały się w pdfie wygenerowanym dane z bazy mysql? Tzn chce zrobić automatycznie generowane umowy i żeby w odpowiednich miejscach pojawiało się imię i nazwisko pobrane z bazy danych. Wiem, że polecenie do wyświetlenia to np.: $pdf->Text(90,22,"Imię: ".$row["imie_klienci"]); Ale jak zrobić, żeby połączyć się z bazą danych i zaczytać .$row["imie_klienci"] (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Próbowałem polecenia SELECT umieszczonego na samej górze skryptu ale nie zadziałało... Proszę o pomoc, wręcz błagam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Podstawy php i mysql.
Pojęcia takie jak: łącznie, konstrukcja select i mysql_fetch_assoc (lub podobna) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
wiem jak sie łączyć... ale to nie działa mi w tym pliku zero efektu...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 35 Dołączył: 25.06.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wklej kawałek kodu na którym działasz
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 22:07 |