![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dysponuje może ktoś informacjami na temat w jakim stopniu poszczególne przeglądarki wspierają SVG ![]() Ten post edytował sazian 7.02.2011, 16:56:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 3 Dołączył: 21.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Natywne wsparcie SVG
Firefox >1.5 Opera >8.5 Safari >3.0 Chrome IE za pomocą Adobe SVG viewer i Renesis Player |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodając przy okazji że co prawda deklarują wsparcie ale zazwyczaj jest ono niekompletne i ten sam plik SVG może być inaczej wyświetlany w Chrome inaczej w Operze, inaczej w FF.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Duże problemy mogą występować z obsługą czcionek, a przynajmniej zauważyłem, że tutaj jest najwięcej problemów i rozbieżności. Obecnie najlepiej jest chyba używać SVG do składowania edytowalnej wersji źródłowej i wykonywać eksport do formatu PNG.
Ten post edytował Zyx 7.02.2011, 19:14:16 -------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc
a wie może ktoś czy działa pod IE9 ![]() ![]() i jak wygląda sprawa z animacjami?? z tego co zauważyłem to działają jedynie pod operą i ff4(pod operą lepiej) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może to cię zainteresuje - przejrzyj też przykłady:
Raphaël—JavaScript Library -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To coś nowego. Zastanawia mnie jak oni to rozwiązali w IE6+, kiedy ja szukałem przenośnych rozwiązań skupiłem się na szablonach XSLT przekształcających SVG w VML ale tam jasno stawiali sprawę że nie wszystkie informacje zapisane w SVG można oddać w VML. Więc albo autorzy tutaj trochę przesładzają, albo ten ich lib używa jakichś dodatkowych filtrów w IE. W każdym razie ciekawe narzędzie.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 02:14 |