![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2007 Skąd: Wołomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Wczoraj zacząłem swoją przygodę ze Smarty. Już na początku trafiłem na problem, którym sam sobie poradzić nie potrafię.
Napisałem taki kod w PHP:
Wywołuję szablon w taki sposób:
W items.tpl.htm utworzyłem kod: Natomiast wpis w bazie danych wygląda następująco:
Spodziewany efekt miał wyglądać tak: i tak kilkukrotnie, jeżeli dodane zostałyby kolejne wpisy. Niestety wynik dosyć mocno odbiega od tego, czego się spodziewałem. Wygląda on tak:
Pomożecie w rozwiązaniu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Bo przecież tutaj pobierasz jeden rekord i tak naprawdę iterujesz po tej tablicy (jednego rekordu). Więć pętla wykonuje się dla KAŻDEJ wartości w owym rekordzie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2007 Skąd: Wołomin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym jednak, by skrypt działał zarówno dla wielu rekordów jak i dla jednego, tak jak w tym przykładzie.
Zwraca
Więc też nie o to mi chodziło... Nie mam już zupełnie pomysłów jak to ugryźć. Nie da się ustalić, by pętla w tym przypadku wykonywała się tyle razy, ile jest elementów w tabeli? [w tym przypadku raz] Ten post edytował verio 7.02.2011, 15:55:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
...
Ludzie to są podstaw obsługi baz danych! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Korzystałem z tej opcji, niestety widać musiała mi wpaść jakaś literówka, lub inny błąd. Działa, dziękuję. Można zamknąć.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 20:34 |