![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka.. Jestem początkującym
![]() Nie zabardzo kumam jak to zrobić ,więc nie pisać komentów typu Wujek Google itp. Chciałbym aby mój obrazek $cf_logo zmniejszył się o 50% .. Ale "w locie". Nie chodzi o miniaturkę. Jeśli już bym miał skrypt który by to robił.. To gdzie mam go wkleić? w nowym notatniku ? A jak już to co mam dopisać do tego całego.. Chodzi mi o dynamiczną sygnaturkę.. Logo muszę zmniejszyć ze 100x100 na 50x50.. Myśle ,że zrozumieliście |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
A czego szukasz? Gotowca? Nie znasz się na php, zacznij od podstaw, kursów... bo skalowanie nie należy do trudnych zagadnień.
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale że jak, tworzysz jakiś skrypt który po uploadzie obrazka do sygnaturki ma się zmniejszyć o 50%? czy po prostu chcesz zmniejszyć obrazek?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niee.. $CF_Logo
to obrazek ściągnięty ze strony,... Wiesz co to dynamiczna sygnatura? Ten obrazek ma (to logo) 100x100 zawsze.. Ja chce sygne zrobić wys 50 .. I nie wiem jak to przeskalować.. Skrypt może znajde.. Ale potem.. 0o Bo wyjściowe nazwałbym $CF_Logo2 i do image.inc.php zamieniłbym to logo na logo2 Da się coś takiego zrobić? Ten post edytował GrzesieeQ 6.02.2011, 19:54:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 26 Dołączył: 9.01.2011 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opisz problem porządnie, bo z Twojego bełkotu nic nie wynika.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:12 |