![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Założmy, że mamy sobie stronkę i teraz dokładamy DIV'a. Mamy sobie tą stronkę plus na środku jakiś div z czymś tam. Teraz gdy użytkownik kliknie gdziekolwiek na stronie, ale nie w DIV'a (prościej mówiąc kliknie gdzieś poza divem) to chcę tego diva ukryć. Jak to napisać? W czystym JS nic mi nie przychodzi do głowy. Jedynie co mi przyszło do głowy to rozwiązanie z jQuery na zasadzie takiej, że po kliknięciu myszką wywołuje się funkcja, następnie sprawdzamy pozycję myszki (czy NIE jest czasem w tym naszym divie) i jeśli nie jest to diva ukrywamy. Ale może jest lepsze rozwiązanie ![]() Edit: Ojj ale fail. Przecież pozycję myszki można sprawdzić za pomocą samego JS, bez jQuery (chyba) ;p. Edit2: Dobra, już sobie poradziłem. Stworzyłem zmienną. Do diva dopisałem atrybuty Kod onmouseover="zmienna = 1" onmoseout="zmienna = 0" + Kod onclick = function()
{ if(document.getElementById("id_diva").style.display == "block" && !zmienna) document.getElementById("id_diva").style.display = "none" } Ten post edytował Kuba707 7.02.2011, 00:18:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery:
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:44 |