![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ostatnio bawię sie wyrazeniami regularnymi mam pewien problem do celów czysto testowych postanowiłem skonstruowac system który pobierze mi dane z wyszukiwarki na stronie gry-online.pl i zaprezentuje w sposób jakie chcę, wyszukiwarka wydaje mi sie nieczytelna a wynalazek pewno sie przyda do jakiejś z moich stron.
Mianowicie potrzebuje takie dane tytuł, tytuł polski, wszystkie kategorie gdzie występuje gra oraz linki do konkretnych gier w danej kategorii. Posiadam kod który teoretycznie pobiera mi 2 zmienne czyli nazwe i nazwę polską: Brakuje trzeciej zmiennej wraz z linkami. Oraz jak to można połączyć w jedność. Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu problemu. Jest jeszcze jeden problem w pierwszym zapytaniu pobiera mi wszystkie dane gdzie występuje pogrubienie jak to ograniczyć do samych tytułów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 2 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stringi się łączy operatorem .=
co do wyrażeń - nie znam się |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak stringi mi mogą pomóc w połączeniu tego w całość.
Jestem początkujący w temacie wyrażeń regularnych więc przepraszam za głupie pytania z tym związane. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:11 |