![]() |
![]() |
--JS-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
nigdy nei mialem stycznośći jakieś bliższej z java scriptem, a potrzebuje napisac skrypt ktory pozwoli mi na wyświetlanie miniaturek lub nie, potrzebuje aby po wcisnieciu buttona, utworzyło sie cookie, a jak sie jeszcze raz kliknie a cookie istnieje to zmieni sie jego wartosci i OD tej wartosci jaka ma cookie, albo wyświetla albo nie wyświelta miniaturek na stronie, poszukałem w ineternecie, ale nie dałem rady Kod function setCookie(c_name,value,exdays)
{ var exdate=new Date(); exdate.setDate(exdate.getDate() + exdays); var c_value=escape(value) + ((exdays==null) ? "" : "; expires="+exdate.toUTCString()); document.cookie=c_name + "=" + c_value; } function getCookie(c_name) { var i,x,y,ARRcookies=document.cookie.split(";"); for (i=0;i<ARRcookies.length;i++) { x=ARRcookies[i].substr(0,ARRcookies[i].indexOf("=")); y=ARRcookies[i].substr(ARRcookies[i].indexOf("=")+1); x=x.replace(/^\s+|\s+$/g,""); if (x==c_name) { return unescape(y); } } } function hide() { var hide = getCookie("hide"); if (hide=="off") { setCookie("hide","on",7); } else { setCookie("hide","off",7); } } function hideCookie() { var element = document.getElementById('navbar'); var hide = getCookie("hide"); if (hide=="off") { element.style.display='none'; } else { element.style.display='block'; } } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyśl nad jQuery - dopinasz jeden plik, a masz wszystko jak na tacy:
Tutaj coś co może Cię zainteresować: http://plugins.jquery.com/project/Cookie A tu szybki tutek jak zabrać się za to: http://www.electrictoolbox.com/jquery-cookies/ -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
--JS-- |
![]()
|
Goście ![]() |
ziomek, ja chciałem pomoc z malutkim skryptem, aby nie musiał co chwile chować miniaturek..
a Ty mnie odsyłasz do kombajny, gdy nie znam js |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:01 |