![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem prościutką aplikację na FB wymagającą uprawnień do dodawania postów na Tablicy. Autoryzacji dokonuję takim linkiem (zaczerpniętym z dokumentacji): Cytat 1. problem: Gdy odpalę aplikację jako osobną stronę (czyli w adresie przeglądarki mam http://127.0.0.1/cośtam) i kliknę w powyższy link to jestem pytany o pozwolenie do wykorzystywania uprawnień. Akceptuje i w moim profilu, w ustawieniach pojawia się dana aplikacja - czyli wszytko poszło dobrze. Gdy jednak odpalę stronę w ramce na FB i klikam w powyższy link, to (cały czas w ramce) przekierowuje mnie do strony z logiem FB i napisem "Idź do strony głównej". 2. problem: Gdy aplikację mam dodaną do swojego profilu, to nie mogę pobrać udostępnionych przeze mnie danych. Wykorzystuję do tego ten kod:
Niestety if się nie wykonuje, bo var_dump($session) zwraca mi "false" ![]() Proszę o rady w jaki sposób mogę naprawić powyższe błędy. Z góry dziękuję ![]() Ten post edytował sweter 5.02.2011, 20:17:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co kojarzę to aplikacja odpalana w ramce, nie przekieruje poprawnie na logowanie używając header(location:) po tym ifie powinieneś dodać
To nie jest raczej pełna składnia bo nie mam teraz dostępu do plików, ale powinno ciebie to naprowadzić na rozwiązanie, bodaj w api masz coś takiego jak login url to to wstaw do tego top.location.href= -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:13 |