![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Jestem nowy na forum i jak większość bardziej potrzebuję pomocy niż będę pomocny. Aczkolwiek.... Nigdy nic nie wiadomo. Mam problem z mapą Google. Nie wiem jak przypisać wartość współrzędnych do "value" pola input. Poniżej jest kod mapki którą mam na stronie i działa idealnie: tutaj przykład W momencie kiedy kliknę na jakiś punkt na mapie pojawia się dymek z adresem i współrzędnymi. Wszystko "perfekt"! Natomiast to co mnie boli to to, jak wyciągnąć wartości współrzędnych oraz adresu klikniętego punktu poza JS w sekcji head i przypisać później do "value" pola input. Może istnieje jakaś tablica zmiennych wygenerowanych podczas wczytywania strony lub funkcja odwołująca się do tych zmiennych. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W zdarzeniu click dla mapy sobie zdefiniuj, że ma owe współrzędne do konkretnych inputów/inputa wpisywać. Oczywiście najprościej zrobić to nadając inputom określone id. Czyli nieco rozbuduj swoją funkcję dodajMarker() o coś w stylu:
oczywiście nadając owym inputom właściwe id EDIT: Byłbym zapomniał. To działa tylko gdy dodajesz marker... Musisz jeszcze zaimplementować obsługę zmiany współrzędnych gdy marker przesuwasz. Jeśli się nie mylę - zdarzenie dragend czy jakoś tak ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:58 |