![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem początkującym jeśli chodzi o tematy skryptów więc proszę o wyrozumiałość. Zakupiłem ostatnio skrypt, który udało mi się przerobić pod moje potrzeby.Niestety email z aktywacją konta nie działa, wyświetla się natomiast taka komenda. The requested URL /aktywacja,13f8501989cdc921d4570d573354fdec,53.html was not found on this server. Podejrzewam że rozwiązanie jest bardzo proste niestety osoba od której kupiłem skrypt niestety nie odpisuje na maile. serwis mieści się pod adresem www.pracadlalekarza.eu Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam Łukasz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Poczytaj w readme czy czyms takim dołaczonym do skryptu, czy aby nie powinieneś dopisać linijki w htaccess by to działało.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz złe ścieżki albo tak jak kolega wspomniał wyżej braki lub zły .htaccess
Ten komunikat mówi tyle że takiego adresu nie ma na serwerze po prostu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Httacces wygląda tak.
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule index.html index.php RewriteRule pokaz_wszystkie(,strona-)?([0-9]+)?.html$ index.php?mod=view_all&site=$2 RewriteRule branze.html index.php?mod=sectors RewriteRule kraje.html index.php?mod=countrys RewriteRule rejestracja.html index.php?mod=rejestracja RewriteRule edukacja-?([0-9]*).html index.php?mod=edu&id=$1 RewriteRule pomoc.html index.php?mod=art&id=2 RewriteRule regulamin.html index.php?mod=art&id=3 RewriteRule rejestracja-([0-9]+).html index.php?mod=rejestracja&option=$1 RewriteRule nowe-haslo.html index.php?mod=nowe-haslo RewriteRule szukanie_zaawansowane.html index.php?mod=search_adv RewriteRule ^region-([0-9]+),[0-9A-Za-z\-]*(,strona-)?([0-9]+)?.html$ index.php?mod=region&id=$1&site=$3 RewriteRule ^branza-([0-9]+),[0-9A-Za-z\-]*(,strona-)?([0-9]+)?.html$ index.php?mod=sector&id=$1&site=$3 RewriteRule ^kraj-([0-9]+),[0-9A-Za-z\-]*(,strona-)?([0-9]+)?.html$ index.php?mod=country&id=$1&site=$3 RewriteRule ^szukaj(,klucz,([0-9a-zA-ZąćęłńóśźżĄĆĘŁŃÓŚŹŻ\s]*))?(,branza,([0-9]*))?(,wojewodztwo,([0-9]*))?(,strona-)?([0-9]+)?.html$ index.php?mod=header-search&key=$2§or=$4&state=$6&site=$8 RewriteRule ^szukaj_zaa(,klucz,([0-9a-zA-ZąćęłńóśźżĄĆĘŁŃÓŚŹŻ\s]*))?(,branza,([0-9]*))?(,wojewodztwo,([0-9]*))?(,czas,([0-9]*))?(,strona-[0-9]+)?.html$ index.php?mod=search_adv&key=$2§or=$4&state=$6&time=$8&site=$9 RewriteRule oferta-([0-9]+).html modules/job.mod.php?&id=$1 RewriteRule oferta_d-([0-9]+).html index.php?mod=job&id=$1&index=ok RewriteRule ^(archiwum,nowosci,strona),([0-9]+)*.html$ index.php?controller=News&newsArchivePage=$2 RewriteRule logowanie.html index.php?mod=login RewriteRule panel-([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=$1 RewriteRule panel-1,nowa-oferta.html index.php?mod=panel&option=1&mod2=nowa-oferta RewriteRule panel-1,moje-oferty.html index.php?mod=panel&option=1&mod2=moje-oferty RewriteRule panel-1,usun-oferte,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=1&mod2=moje-oferty&delete=$1 RewriteRule panel-1,edytuj-oferte,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=1&mod2=moje-oferty&edit=$1 RewriteRule panel-1,dodaj-logo.html index.php?mod=panel&option=1&mod2=dodaj-logo RewriteRule panel-1,pakiet-cv.html index.php?mod=panel&option=1&mod2=pakiet-cv RewriteRule panel-1,lista-kandydatow.html index.php?mod=panel&option=1&mod2=lista-kandydatow RewriteRule panel-1,lista-kandydatow-zapisz,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=1&mod2=lista-kandydatow&save=$1 RewriteRule panel-1,lista-kandydatow-usun,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=1&mod2=lista-kandydatow&delete=$1 RewriteRule panel-1,platnosci.html index.php?mod=panel&option=1&mod2=platnosic RewriteRule panel-1,profil.html index.php?mod=panel&option=1&mod2=profil RewriteRule panel-1,haslo.html index.php?mod=panel&option=1&mod2=haslo RewriteRule panel-2,dodaj-cv.html index.php?mod=panel&option=2&mod2=newcv RewriteRule panel-2,moje-cv.html index.php?mod=panel&option=2&mod2=mycv RewriteRule panel-2,listy-motywacyjne.html index.php?mod=panel&option=2&mod2=listy RewriteRule panel-2,subskrypcja.html index.php?mod=panel&option=2&mod2=subs RewriteRule panel-2,zapisane-oferty.html index.php?mod=panel&option=2&mod2=zapisane RewriteRule panel-2,profil.html index.php?mod=panel&option=2&mod2=profil RewriteRule panel-2,haslo.html index.php?mod=panel&option=2&mod2=haslo RewriteRule panel-2,usun-cv,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=2&mod2=mycv&delete=$1 RewriteRule panel-2,edytuj-list,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=2&mod2=listy&edit=$1 RewriteRule panel-2,usun-list,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=2&mod2=listy&delete=$1 RewriteRule aktywacja,([a-z0-9]+),([0-9]+).html index.php?mod=aktywacja&hash=$1&id=$2 RewriteRule moje-konto.html index.php?mod=panel&option=1 RewriteRule kontakt.html index.php?mod=kontakt RewriteRule zapisz-([0-9]+).html modules/job.mod.php?id=$1&zapisz=1 RewriteRule panel-2,usun-zapis,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=2&mod2=zapisane&delete=$1 RewriteRule panel-1,platnosci-oplac,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=1&mod2=platnosic&oplac=$1 RewriteRule panel-1,platnosci-oplac2,([0-9]+).html index.php?mod=panel&option=1&mod2=platnosic&oplac2=$1 RewriteRule wyslij,([0-9]+).html modules/wyslij.mod.php?id=$1 RewriteRule ok.html index.php?mod=powrot RewriteRule ok2.html index.php?mod=powrot2 RewriteRule pracodawca,([0-9a-zA-ZąćęłńóśźżĄĆĘŁŃÓŚŹŻ\s.\-\_]*).html index.php?mod=pracodawca&p=$1 RewriteRule oferta-wyslij-cv-([0-9]+).html modules/job.mod.php?&id=$1&wyslij=1 A jeśli chodzi o redme to niestety magik zawarł to wszystko w 3 krótkich zdaniach. Jak by ktoś wogóle nie kumał to nawet by z miejsca nie ruszył. Jaką linijkę powinienem dopisać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
No jak byk brak regułki w htaccess...
aktywacja,13f8501989cdc921d4570d573354fdec,53.html to zapewne będzie coś w deseń:
I to widać od razu po zerknieciu w link i porównaniu z htaccess. Jedynie nie wiem, który plik php odpowiada za aktywację ![]()
Powód edycji: [thek]: @bottom Dałem w searchu aktywacja w operze i nie znalazło wtedy poza tym na górze :D
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@thek: 12 regułka od dołu.
W ogóle, zajrzał ktoś na http://www.pracadlalekarza.eu/aktywacja,13...354fdec,53.html ? Tu nie ma 404. IMO problem jest gdzie indziej. Może np. w linku, który przychodzi w emailu jest zła domena. @lestatxx: rzuć może całym linkiem, który otrzymałeś do aktywacji. -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
No fakt w kat modules mam plik aktywacja
ale wydaje mi się że raczej taki plik jak rejestracja_pracownik,rejestracja _pracodawca. Co powinno się znajdować w takim pliku php żebym nie pomylil.Jest coś szczególnego na co powinienem zwrócić uwagę ![]() Link do aktywacji wyglada tak: http://pracadlalekarza.eu/aktywacja,13f850...354fdec,53.html ogolnie na serwerze mam www/pracadlalekarzadomenaglowna to pracujwniemczech.eu a teraz z pracujwniemczech.eu/pracadlalekarza domene podpielem tylko pod pracadlalekarza.eu Dodałem te linijkę do htacces i niestety dalej to samo ![]() Hmmm nie mam pojęcia o co chodzi. nalazłęm plik aktywacja.mod.php i wygląda on tak: <?php if(isset($_GET['hash']) and isset($_GET['id'])){ $id = htmlspecialchars($_GET['id']); $sql = mysql_query("SELECT userLogin, userConfirm FROM users WHERE userId = $id"); $array = mysql_fetch_array($sql); $hashOK = md5($array[0]); $akty = $array[1]; if($_GET['hash'] == $hashOK and $akty == 0){ // nastepuje aktywacja $sql = mysql_query("UPDATE `users` SET userConfirm = '1' WHERE userId = '$id'"); $aktywacja = 1; } else{ $aktywacja = 0; } $smarty->assign('aktywacja', $aktywacja); $smarty->display('aktywacja.tpl'); } ?> Może to pomoże. Ale zauważyłem również że w htacces jest juz taka linijka jak napisał 'thek' ta która już była wygląda tak: RewriteRule aktywacja,([a-z0-9]+),([0-9]+).html index.php?mod=aktywacja.php&hash=$1&id=$2 ata nowa RewriteRule aktywacja,([a-z0-9]{32}),([0-9]+).html aktywacja.php?hash=$1&id=$2 Może powinienem tamtą starą jakoś zmodyfikowac albo ten plik administracji. ![]() Sorki nie zauważylem że 'Bags' już o tych regułkach napisał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i jest dokładnie tak, jak napisałem.
Zarejestrowałem się (login test - proszę usunąć to konto przy okazji) i otrzymałem taki link: http://pracadlalekarza.eu/aktywacja,098f6b...627b4f6,55.html Oczywiście nie działał. Zaczął, jak dodałem na www. na początku. Cytat Aktywacja przebiegła pomyślnie, możesz się teraz zalogować! Kto ten serwer konfigurował? ;/ Swoją drogą, pokazywanie hasła na stronie po rejestracji i przesyłanie go emailem czystym tekstem nie jest IMO zbyt dobrym pomysłem. Ten post edytował Bags_Bunny 6.02.2011, 12:46:23 -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Serwer konfigurowałem ja, ale tak jak pisałęm jestem dopiero początkujący i robiłem to po raz pierwszy.
Możesz podpowiedzieć co powinienem zrobić aby wszystko hasało poprawnie?? Z góry dziekuję za waszą pomoc. ![]() Nie wiem czy to moze byc powodem ale jak podpinalem domene na serwerze zrobilem ze dzialala tylko z www. teraz dopielem jeszcze raz bez www moze teraz będzie okie ale to do 24h potrwac moze.Jak już będę na 100% pewny dam znac. Dzięki Bags( twój test już skasowany). |
|
|
![]()
|
|
Zapewne gdzieś w ustawieniach skryptu jest wpis o adresie strony. Zlokalizuj i dopisz www.
-------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
Jak mniej więcej wygląda taki wpis? bo samych wpisów pracadlalekarza.eu jest ze 100.
|
|
|
![]()
|
|
Będzie prościej, jeśli pokażesz co tam masz.
Obstawiam coś w stylu
Niemniej jednak, to naprawdę trudno stwierdzić. Zapewne będzie to w pliku, która ma cfg, config lub konfig w nazwie, ale też trudno to stwierdzić. -------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]()
|
|
juz sie wszystko zrobilo bez www jak skonfigurowałem na serwerze i est akywacja pomuślna ale na gorze wyskakuje
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp/sess_56e9c35b7521356cb65338e2cf463020, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /homez.90/pracujwn/www/pracadlalekarza/include/prepend.inc.php on line 2 teraz tylko jak ten błąd zlikwidowac i już powinno hulać. a ten znów wygląda tak: <?php session_start (); require_once('class/mysql.class.php'); require_once('class/session.class.php'); require_once('smarty/Smarty.class.php'); //require_once('seo.inc.php'); $smarty = new Smarty; $smarty -> template_dir = 'templates/'; $smarty -> compile_dir = 'tmp/templates_c/'; $smarty -> config_dir = 'tmp/configs/'; $smarty -> cache_dir = 'tmp/cache/'; //$smarty -> register_function('nopl', 'parse'); require_once('config.inc.php'); $mysql = new sql_db ( $cfg['dbHost'], $cfg['dbUser'], $cfg['dbPass'], $cfg['dbName'] ); $session = new session; $form = $_SERVER['REQUEST_URI']; $smarty -> assign('form', $form); function html( $string ) { return htmlspecialchars( $string ); } if ( $session -> chesk_session () ) { $smarty -> assign('userIsLogin', ''); $smarty -> assign('userLogin', $_SESSION['userLogin']); $smarty -> assign('userOption', $_SESSION['userOption']); } $sql = "SELECT * FROM state ORDER by stateName ASC"; $q = $mysql -> q( $sql ); $state = array(); while ( $db = mysql_fetch_array( $q ) ) { $state[] = $db; $stateName[] = ok_link($db['stateName']); } function ok_link($string) { $unPretty = array('/ę/', '/Ę/', '/ó/', '/Ó/', '/ą/', '/Ą/', '/ś/', '/Ś/', '/ł/', '/Ł/', '/ż/', '/Ż/', '/ź/', '/Ź/', '/ć/', '/Ć/', '/ń/', '/Ń/'); $pretty = array('/e/', '/e/', '/o/', '/o/', '/a/', '/a/', '/s/', '/s/', '/l/', '/l/', '/z/', '/z/', '/z/', '/z/', '/c/', '/c/', '/n/', '/n/'); $permalink = strtolower(preg_replace($unPretty, $pretty, $string)); return str_replace(" ", "-", preg_replace("/[^a-zA-Z0-9 ]/", "", $permalink) ); } ################################################################################ ######## cennik $cennik = array(); $sql = mysql_query("SELECT * FROM cennik ORDER by id ASC"); while($q = mysql_fetch_array($sql)){ $cennik[] = $q['wartosc']; } ################################################################################ ######## cennik $smarty -> assign('state', $state); $smarty -> assign('stateName', $stateName); ?> I pewnie tu coś muszę dopisać. session_start (); Ok już jest wszystko okie. Dziekuję bardzo za pomoc:) Gdzie tu można Bagsowi jakiegoś mega plusa za pomoc dać ![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- rm -rf /*
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 06:26 |