![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam znalazłem stronę która mi udostępni CRON. Teraz mam problem tylko jaki zrobić tam skrypt by uruchamiał moją stronę czyli tam odpala skrypt a on odpala skrypt na mojej stronie np www....pl/zegar.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Konfigurujesz narzędzie aby odpalało skrypt cron.sh co jakiś czas. A w skrypcie np. coś takiego. Kod #!/bin/sh
/usr/bin/curl --silent http://www....pl/zegar.php -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm mam konto na ovh tam się po prostu uzupełnia i wskazuje plik... Tutaj mam problem bo muszę z tego serwera wywołać skrypt na innym
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ovh odpalasz cron.sh (to wiesz jak zrobić zakładam) i chcesz żeby on odpalił cron1.sh twoim serwerze docelowym ?
Czy chcesz tylko odpalić zegar.php na serwerze docelowym ? -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
zegar.php na serwerze docelowym
|
|
|
![]()
|
|
Więc to rozwiązanie zadziała.
Na ovh tworzysz ten plik (cron.sh) z zawartością jak poniżej. Ustawiasz na ovh żeby ten plik odpalą się co X minut. Kod #!/bin/sh /usr/bin/curl --silent http://www.serwerdocelowy.pl/zegar.php To odpali plik zegar.php na serwerze docelowym i wszystko w temacie. -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem nie odpala to tego co chce. Nadal mam problem może robię coś źle bo sprawdziłem tak jak mi dałeś i wrzuciłem do pliku skrypt pisze że oby dwa odpalił ale to nie prawda bo nie wykonał z nich zadań. W oby dwóch dałem zapisanie krótkiej informacji w pliku txt
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:20 |