![]() |
![]() |
-matoolekm- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam takie pytanko: jak wykonac taki manewr, że z bazy danych jest pobierana wartosc (liczbowa) i żeby była przetwarzana na obrazek wczesniej przygotowany i wrzucony na serwer, tak bardziej po ludzku chodzi mi o to że w grze mam np. poziom postaci który się zmienia i żebym mógł wrzucić na serw libczy od 0 do 9 i zeby mi to zamiast tekstu pokazywalo grafike, która będzie równa temu co jest w bazie danych (np. gracz ma poziom 124 to odczyta z bazy danych i pojawi się grafika 1 2 i 4). Bardzo będę wdzięczny za pomoc i jesli bedzie mozliwosc to sie odwdziecze ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej chyba będzie jeśli pobrany z bazy lvl postaci (jeśli ta wartość przechowywana jest jako typ liczbowy musisz z rzutować ją na string) za pomocą pętli i str_len() przeczytasz znak po znaku po czym dzięki instrukcji warunkowej wyświetlisz grafikę odpowiadającą danym cyfrom.
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
-gtasan- |
![]()
|
Goście ![]() |
siema dzieki za szybka odpowiedz i za chec pomocy, jednak bylbym wdzieczny za napisanie przykladowego kodu, bo neistety nie jestem w tym zbyt mocny ;/
oczywiscie lvl jest w bazie danych w formie liczby |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pisałeś nic o programowaniu obiektowym więc wnioskuję, że kombinujesz z proceduralnym więc mniej więcej tak to będzie, możesz też zamiast if-a użyć case.
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:42 |