![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam Quiz który składa się z 35 pytań
name pól input mam już w $_POST
klucz odpowiedzi mam w bazie danych odpowiedzi sprawdzam tak:
wyświetlać chcę tak:
ale nie działa ![]() wcześniej jak miałem do każdego osobny if to było ok Co tu zmienić? Pozdrawiam Ten post edytował Lejto 5.02.2011, 10:31:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A wiesz do czego służy pętla FOR? M.in do takich miejsc.
P.S Niech ludzie nie mówią tutaj o array_sum na całej tablicy bo dzięki temu ludzie będą w stanie oszukać wynik testu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to while zamienić na for?
wydaje mi się że z tym coś jest nie tak
bo jak miałem ify do każdego z osobna to było ok miałem błąd okazało się że tablica jest niepotrzebna mam tak
ale nie wiem teraz jak zliczyć $o udzieliłem 2 poprawnych odpowiedzi zrobiłem echo $o za pętlą dostałem 2 zrobiłem echo w pętli dostałem 22 jak z sumować? jak sumować te dane co są w pętli? ![]() czy coś źle zrobiłem powstaje if na post['q'] jeśli równa się a (pobrane z bazy) to 2 punkty i tak dalej, nie wiem jak sumować to próbowałem tworzyć wiele zmiennych $punkt.$row[numer] i potem $punk1 itp ale to chyba nie zda egzaminu. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 11:53 |