![]() |
![]() |
-supportbhp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak wykonac takie przekierowanie:
mam serwer supportbhp.home.pl i domene w OVH www.supportbhp.pl w pliku .htaccess umiescilem cos takiego: RewriteEngine On RewriteRule ^(.*)$ http://supportbhp.home.pl/$1 [R=301,L] niestety chce osiagnac cos innego. Mianowicie po przekierowaniu chce aby w pasku wyszukiwarki był adres www.supportbhp.pl oraz zeby opis strony, keywords, descriptions wyswietlalo sie z supportbhp.home.pl Dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 10 Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie łatwiej w polu A(AAA) umieścić IP Twojego serwera?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Użyj opcji przekierowania poprzez zmianę serwerów DNS. Skontaktuj się z home jeśli nie wiesz jak u nich ustawić aby był adres .pl.
-------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
-supportbhp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie łatwiej w polu A(AAA) umieścić IP Twojego serwera? Faktycznie moze być latwiej a jak sprawdzic adres IP W OVH znalazlem cos takiego Domeny & DNS > Strefa DNS > pole AAAA ale jest tu taka informacja: [Adres docelowy musi być aktywnym adresem IP v6] Faktycznie druga podpowiedź jak najbardziej ma sens ale w ovh wraz z domeną mam również serwer (ftp.supportbhp.pl) na którym właśnie stawiam sklep internetowy (PrestaShop) który znajduję się pod adresem http://supportbhp.pl/PrestaShop a propos do którego nie mogę się dostać ponieważ adres przekształca się...home.pl Podsumowując: 1. Zależy mi na tym aby obecne wyniki w google.pl odnoszące się do strony www.supportbhp.pl nie przepadły 2. aby po wpisaniu adresu www.supportbhp.pl otwierała się zawartośc z serwera supportbhp.home.pl ale wyswietlal sie adres supportbhp.pl oraz tytul strony, opis itd. 3. i najlepiej żebym równoczenie miał dostęp do http://supportbhp.pl/PrestaShop P.S. Jestem pod wrażeniem szybkości reakcji kolegów na forum ![]() Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie AAAA tylko A, ten pierwszy jest od IPv6 co Ci się jeszcze nie przyda ale..
Jak zmienisz rekord A (IP pytaj w Home.pl) to nie będziesz miał dostępu do presty. Musiałbyś wtedy z kolei jakąś subdomenę w ovh.pl postawić i pod nią sklep zainstalować. Rozwiązanie ekonomiczne i bezproblemowe: przenieś wszystko na jeden serwer. -------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 10 Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AAAA jest dla nowej generacji adresów IP, dla Ciebie odpowiednie będzie pole A (IP v4)
Musisz tam podać adres IP serwisu supportbhp.home.pl, czyli zapewne 79.96.82.56. Spróbuj, jednak pamiętaj, że zmiana może potrwać nawet dobę. Tak na marginesie, również mam domeny w OVH i też się na początku męczyłem, w końcu skorzystałem z pola A oraz, w niektórych przypadkach, z ORTa. edit/ no patrz, zdublowałem się z Hekko w tej samej minucie z podobną wypowiedzią. Oczywiście również zalecam przenieść wszystko na jeden serwer. Ten post edytował benio101 4.02.2011, 19:03:44 |
|
|
![]()
|
|
Jak zmieni rekord A to nie otworzy potem swojego sklepu presta który pozostanie w OVH
![]() -------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
|
|
![]()
|
|
Hmmm, no to nie wiem
![]() |
|
|
-supportbhp- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok chłopaki, ustawione przekierowanie na serwer w home dla domeny www.supportbhp.pl oraz utworzona subdomena dla presty. Czekam na rezultat.
Pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:49 |