![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie, tworzę serwis który w zamiarze ma obliczać odległość między punktem docelowym a nadajnikiem do odbioru internetu. Niestety jest przedszkolakiem jeżeli chodzi o PHP... napisałem skrypt niestety nie zwraca mi on wyników. Pewnie zrobiłem gdzieś straszny błąd...
Osobnik wchodzi na moją stronę podaje swoje dane szerokość i długość geograficzną a sql wyrzuca nadajniki PLAY ORANGE i ERY.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 7 Dołączył: 17.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kreciko dziękuję za odpowiedź ale jak byś spojrzał w kod to byś zobaczył iż wykorzystałem wzór na ortodronę... Gdzieś zrobiłem logiczny błąd i po prostu nie wiem gdzie... przy podaniu stałych bez wykorzystania sql'a dostaję poprawną odpowiedź, wydaję mi się że popełniłem pewnie błąd w drugiej części gdzie powinna być stworzona tabela.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro piszesz że ustawiając wartości sztywne dla $szy1 i $wy1 widocznie masz problem z formularzem , sprawdź przede wszystkim czy inputy nazwałeś szy1 / wy1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 7 Dołączył: 17.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed obliczeniem odległości wysłałeś tylko zapytanie do bazy danych, ale nie pobrałeś wyniku tego zapytania. A odwołujesz się do tablicy $row, tak jak by były w niej dane.
|
|
|
![]()
|
|
Masz rację, zmieniłem i już działa już wstawiłem na swoją stronę z ORDER BY 100
![]() ![]()
ORDER BY $odleglosc? aby użytkownik mógł zobaczyć z którym nadajnikiem może się połączyć w przypadku małej pojemności? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 23:31 |