![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam formularz. Po jego wypełnieniu i kliknięciu zapisz zaczyna działać jQuery:
W formularzu jest pole INPUT, do którego wpisuję nazwę monitora np. FlexScan S1932SH Podczas wysyłania formularza do skryptu widzę za pomocą Firebuga, że do skryptu nazwa leci w takiej formie jak powyżej. Jak dam
i podglądnę źródło to widzę FlexScan S1932SH Żeby móc wykonać operacje porównywania muszę zamienić   na puste miejsce. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic mi nie chce zadziałać. str_replace nie działa, zamiana kodowanie nie działa ... nie wiem już czego się przyczepić ... Powyższy kod sprawdzałem z wykorzystaniem apostrofów i też nic, dalej w źródle było nbsp Ktoś ma jakiś pomysł ? Ten post edytował slawek3422 4.02.2011, 13:16:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie:$nazwa = str_replace(" ", " ", $nazwa);
a:$nazwa = str_replace(" ", " ", $nazwa); Przeciez sam widzisz ze tekscie FlexScan S1932SH Nie ma żadnej spacji. Cytat Podczas wysyłania formularza do skryptu widzę za pomocą Firebuga, że do skryptu nazwa leci w takiej formie jak powyżej. A czy ty przypadkiem nie obrabiasz gdzieś wczesniej tych zmiennyc z $_GET? Nie masz jakiejs cudnej funkcji ktora to ostatnio krąży po forum i która to obrabia wszystkie dane z get i post ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 7 Dołączył: 3.08.2007 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pisałem z palca i wkradł się błąd, w kodzie jest OK czyli:
Nie korzystam z żadnych funkcji do obróbki $_GET sprostowanie odnośnie wyświetlenia całej tablicy GET, wtedy jako nazwa wyświetla się FlexScan S1932SH a nie FlexScan S1932SH jak napisałem w pierwszym poście Ten post edytował slawek3422 4.02.2011, 13:27:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 09:47 |