![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam formularz kontaktowy. Oto jego źródło:
Interesuje mnie taka sprawa. W 80 linii mam diva, który wyświetla mi komunikat. Chcę jednak, aby on zniknął po wykonaniu linii 86. Jest to możliwe? Jak to zrobić? Jestem raczej początkujący w tych sprawach więc proszę konkretnie mi napisać co i gdzie powinienem wstawić. Z góry dzięki ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 11.10.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w lini 88, wklej krótki kodzik js, który będzie ukrywał diva. Dużo jest takich kodów, wpisz do googli: Ukrywanie diva. Moższ pokombinować ze zdarzeniami, ale najlepiej, jak komunikat będzie ukrywał się od razu po wejściu na stronę.
-------------------- Podchodź pozytywnie do swojego kodu :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem dodać jakieś skrypty z Google ale albo nie umiem wstawić albo nie działają. Może ja wytłumaczę dokładnie o co mi chodzi. Mam formularz kontaktowy:
http://jurajskawioskarodaki.cba.pl/pop/?zdjecie=d23 Na początku jest krótki wstęp. To on ma potem zniknąć. Po wypełnieniu formularza i kliknięciu na "Wyślij" mogą pojawić się z zależności od poprawności wypełnienia formularza 2 komunikaty. Wiadomość została wysłana lub błąd. No ale właśnie nie znika mi wtedy ten wstęp. Widać więc ten wstęp i komunikat. Chciałbym, żeby po kliknięciu na Wyślij ten wstęp zniknął. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 9 Dołączył: 11.10.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w divie o identyfikatorze błąd i sukces, między znacznikami < i > należy wkleić kod do ukrywania diva o identyfikatorze bleble. Skryptu niestety musisz poszukać, ale aby go wywołać, robisz tak: "ubierasz" całą stronę w div
POLECENIE JS to kawałek kodu js który wywoła skrypt ukrywający tego diva. Trechę przekombinowane, ale działać będzie - wybacz, jestem na 3 polopirynach ![]() Ech, mam jeszcze jedno - najłatwiejsze - ten komunikat żeby był w innym miejscu czy coś... Żeby się pojawiał przy edycji pierwszego pola, a potem znikał. To będzie chyba najlepsze rozwiązanie. Ten post edytował jakub.drag 4.02.2011, 16:44:04 -------------------- Podchodź pozytywnie do swojego kodu :)
|
|
|
![]()
|
|
Nie głupi pomysł, ale już zrobiłem to jeszcze inaczej. Komunikat ten dałem jakby kolejne pole w formularzu, tylko że nic tam się nie zmienia - trudno mi się wyrazić
![]() Jeżeli w formularzu przy wypełnianiu zrobimy błąd, pojawi się komunikat o błędzie ale ten "startowy" zostanie. Jeśli jednak wiadomość wyśle się z powodzeniem, to znika i pojawia się tylko komunikat o sukcesie. Efekt: http://jurajskawioskarodaki.cba.pl/formula...?zdjecie=bleble Dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 10 Dołączył: 16.07.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linijki 80-83 włącznie przesuń za 85. i po problemie.
Ten post edytował benio101 4.02.2011, 17:52:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:48 |