![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, tak sobie pomyślałem o 2 sprawach.
1. To alternatywa dla NodeJs, dla kogoś kto nie posiada własnego serwea tylko niestety korzysta z hostingu. 2. Bardziej skomplikowane pytanie: Czy da sie w Ajax ustawić może to tak nazwę "kolejkowanie" czyli że na przyklad mam wysyłanie wiadomości, po kliknięciu na przycisk wyślij jest wszystko okej tylko chodzi o to że jak ktoś zacznie słać wiadomośći w tępie, którego Ajax nie przerobi to skrypt się sypie, czyli powiedzmy chodzi o to że jeśli ktoś klinął 5 razy to funkcja wyslij() wykona się ale za każdym raze poczeka aż poprzednia się skonczy... Chodzi dokladnie o Ajax + wysłanie Postem do PHP i odebranie z PHP + dodanie (appendchild).innerHTML = responseXml; Chociaż pewnie lepszy byłby JSON ![]() A no i jak już jesteśmy prz appenchild to jest możliwość ustawienia, że jeśli istnieje już jeden to nie można utworzyc nastepnego? np klikając na usun wiadomosc, zamiast msgBoxa pojawia misie appenchild.InnerHTML = 'czy napewno + przyciski' ale jak klikne znów usun to pojawia sie pod nim kolejny appenchild z ta samą treścią. A no i jak by ktoś się dobrze znał ja Jquery.Uploadify to bym poprosił o wiadomość prywatną bo też mam kilka pytań, a nie chce już zaśmiecać tutaj. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
1) PHP Po prostu Ale bardzo szybko twój serwer może nie wyrobić przy takim rozwiązaniu. Dlatego powstał NodeJS
2) Da się normalnie. Czy miałeś styczność z JS? Cytat A no i jak już jesteśmy prz appenchild to jest możliwość ustawienia, że jeśli istnieje już jeden to nie można utworzyc nastepnego? np klikając na usun wiadomosc, zamiast msgBoxa pojawia misie appenchild.InnerHTML = 'czy napewno + przyciski' ale jak klikne znów usun to pojawia sie pod nim kolejny appenchild z ta samą treścią. Wysłów się panie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad. 1 - jeśli już kod PHP nie miał by być interpretowalny od nowa za każdym wywołaniem strony i miałby działać podobnie jak nodeJS to można uruchomić "serwerek" - a bardziej skrypt działający ciągle - napisany w PHP i nasłuchujący na określonym porcie - ale pasuje sobie dobrze rozplanować rozwiązanie oparte o sockety... jeśli już ktoś zarzuci hasłem, że skrypt działający stale może powodować wycieki pamięci to odpowiedź jest prosta - źle napisany skrypt JS także może powodować wyciek pamięci
![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sluchajcie jestem ciemny w tych wszystkich sprawach jak nie wiem, jeśli możecie naprowadzić mnie na jakieś artykuły do powyzszych punktów to bym bardzo chętnie poczytał, może jakieś słowa kluczowe?
![]() ale dzięki za zainteresowanie, pozdrawiam:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:58 |