![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały skrypt który odlicza i wyświetla mi dni do podanej daty. Wszystko fajnie, gdy odliczanie dobiegnie końca wyświetla się wiadomość. Teraz chciałem go użyć do terminarza który pisze na stronę.. i chciałbym aby skrypt gdy dojdzie do 0d, 00:00:00 zapętlał się i odliczał dalej do tej samej daty ale w następnym już roku.. Proszę o pomoc bądź wskazówki. Przykład: Kod <script> function czasDoWydarzenia(rok, miesiac, dzien, godzina, minuta, sekunda, milisekunda) { var aktualnyCzas = new Date(); var dataWydarzenia = new Date(rok, miesiac, dzien, godzina, minuta, sekunda, milisekunda); var pozostalyCzas = dataWydarzenia.getTime() - aktualnyCzas.getTime(); if (pozostalyCzas > 0) { var s = pozostalyCzas / 1000; // sekundy var min = s / 60; // minuty var h = min / 60; // godziny var d = h / 24; // dni var sLeft = Math.floor(s % 60); // pozostało sekund var minLeft = Math.floor(min % 60); // pozostało minut var hLeft = Math.floor(h % 24); // pozostało godzin var dLeft = Math.floor(d); // ile dni if (minLeft < 10) minLeft = "0" + minLeft; if (sLeft < 10) sLeft = "0" + sLeft; if (hLeft < 10) hLeft = "0" + hLeft; return dLeft + "dni, " + hLeft + ":" + minLeft + ":" + sLeft; } else return "Koniec odliczania"; } </script> <?PHP $rok = 2011; $mie = 1; //0 = styczen, 1 =luty itd $dz = 3; $h = 3; $m = 50; $s = 00; $ms = 00; echo $rok.'-'.($mie+1).'-'.$dz.', '.$h.':'.$m.':'.$s.':'.$ms; echo'<br><br>-----------------<br>'; echo'<script> window.onload = function() { idElement = "test"; document.getElementById(idElement).innerHTML = czasDoWydarzenia( '. $rok.', '.$mie.', '.$dz.', '.$h.', '.$m.', '.$s.', '.$ms .'); setInterval("document.getElementById(idElement).innerHTML = czasDoWydarzenia('. $rok.', '.$mie.', '.$dz.', '.$h.', '.$m.', '.$s.', '.$ms.')", 1000); }; </script>'; echo'Odliczanie:<br> <span id="test"></span> '; ?> Albo może znacie jakiś gotowy plugin do jquery ![]() Ten post edytował tofik1778983 3.02.2011, 03:39:52 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:30 |