![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zagadnienie przedstawia się następująco: Jest kilka checkboxów, 10-15 przyjmijmy. Każdy unikatowy. Obok jest <select> z kilkoma <option>. Opcje wyglądają np tak: zaznacz 3,5,6 lub zaznacz 1,4 (definiowane wcześniej przez użytkownika), użytkownik wybiera jedną z opcji i boxy zaznaczają się. Jak lub czym to osiągnąć? Jest jakiś gotowy lib na bazie jquery lub prototype do tego? Ważne jest też aby checkboxy odznaczały się gdy user zmieni opcję w selectcie.
Ten post edytował fiszol 3.02.2011, 06:49:34 -------------------- \o/
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 41 Dołączył: 6.04.2009 Skąd: Gdańsk/okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jestem pewien czy dobrze rozumiem, ale zdaje się, że po zaprzęgnięciu jQuery czy Prototype do tego odpowiednia funkcja to kwestia góra "x-nastu" minut. Jeśli chodzi o gotowca - raczej wątpię, chyba że ktoś robił coś podobnego dla siebie i się podzieli...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie wygooglowałem http://www.texotela.co.uk/code/jquery/checkboxes/
Z tego chyba wyrzeźbię co mi potrzeba. Straszny potencjał ma to jQuery, aż człowiek żałuje że tyle lat "z boku przesiadział". Maaasa zaległości. Można w jakiś sposób te funkcje które są podane w tych przykładach dopisać do <option> np onselect() ? Ten post edytował fiszol 3.02.2011, 09:49:41 -------------------- \o/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:57 |