![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko czy w Eclipsie jest opcja podpowiadania styli?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, jest.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie ją można włączyć?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślnie powinno być włączone.
1. Upewnij się, że plik jest otwierany przez edytor CSS: Window → Preferences → General → Editors → File Associations: Upewnij się, że jest dodany typ *.css i jest z nim powiązany edytor CSS (CSS Editor). 2. Window → Preferences → Web → CSS Files → Content Assist: Zaznacz wszystko Teraz wpisując część nazwy właściwości wciśnij Ctrl + Space, a powinna pojawić się lista sugestii. To samo dotyczy wartości dla właściwości. |
|
|
![]()
|
|
ok, już się pojawiają, a nie da się tego zmienić ze automatycznie pisząc mi się pojawiają?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Domyślnie powinno być włączone. 1. Upewnij się, że plik jest otwierany przez edytor CSS: Window → Preferences → General → Editors → File Associations: Upewnij się, że jest dodany typ *.css i jest z nim powiązany edytor CSS (CSS Editor). 2. Window → Preferences → Web → CSS Files → Content Assist: Zaznacz wszystko Teraz wpisując część nazwy właściwości wciśnij Ctrl + Space, a powinna pojawić się lista sugestii. To samo dotyczy wartości dla właściwości. A o której wersji Eclipsa piszesz? Ja nie mam Content Assist ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 23:06 |