![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie mam problem z uploadem pliku w admin generatorze do określonej lokalizacji która tworzona byłaby poprzez pobranie ID konkretnej (w moim przypadku) realizacji i utworzenie katalogu o jej nazwie.
próbuję robić to w ten sposób, ale niestety nic z tego... Macie może jakieś pomysły ? Kod class imageForm extends BaseimageForm
{ public function configure() { $this->widgetSchema['path'] = new sfWidgetFormInputFile(array( 'label' => 'Dodaj zdjęcie', )); $this->validatorSchema['path'] = new sfValidatorFile(array( 'required' => false, 'path' => sfConfig::get('sf_upload_dir').'/userImages/realizations/'.$this->getObject()->getIdRealizations(), 'mime_types' => 'web_images', )); } } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadpisz sobie metodę zapisu z użyciem:
http://www.symfony-project.org/forms/1_4/e..._02_file_upload Ten post edytował bikerszymek 31.01.2011, 22:48:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie za odpowiedź... ale jeszcze raz powoli
![]() Nadpisuje metode executeCreate() ![]() Kod $this->idRealization = $this->getValue('id_realizations') przy uloadzie pliku a nastepnie tworzylo katalog o nazwie realizacji Kod $this->save(sfConfig::get('sf_images_dir').'/'.$idRealization); . Czy dobrze Cie zrozumiałem ? Ponieważ kiedy próbuje robić to właśnie w ten sposób nie za wiele z tego wychodzi...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz sobie do cache co Ci się wygenerowało, dodaj zapis tak jak w linku i koniec. Nie rozumiem w czym problem, tu nie ma filozofii.
|
|
|
![]()
|
|
Problem w tym, że stawiam w symfony swoje pierwsze kroki i cieżko mi się przyzwyczaić do nowego środowiska pracy... Ale dziekuję za wskazówki, będę próbował...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 10:02 |