![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 30.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
niestety po wielu próbach nie potrafie jakoś tego zrobić. Mam klase Mysql którą tworzę podczas ładowania strony. Dodatkowo tworze klase Pliki do której chciałbym przekazać odnośnik do klasy Mysql. Próbowałem tak:
w klasie Pliki mam w konstruktorze przypisanie:
Wywala mi blad Call to undefined method Mysql::prepare(). Drugie pytanie jak przekazać tak samo odnośnik do Mysql, jeśli w klasie Pliki mam doczepiona inna klase Serwisy, a chce tak samo wykonywać polecenia do bazy w tej klasie ?:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 8 Dołączył: 10.11.2010 Skąd: Polska,Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$db = new Mysql(); to nie jest PDO
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Call to undefined method Mysql::prepare(). I czego niby w tym komunikacje nie rozumiesz?Cytat Drugie pytanie jak przekazać tak samo odnośnik do Mysql, jeśli w klasie Pliki mam doczepiona inna klase Serwisy, a chce tak samo wykonywać polecenia do bazy w tej klasie ?: 1. Co niby jest takiego w klasie Serwisy, że potrzebujesz implementować w niej Singleton?2. Ogólnie do całego wątku: http://en.wikipedia.org/wiki/Dependency_injection |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:17 |