![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak powinien poprawnie wyglaadac taki zapis bo ten mi nie dziala? Zaden bład sie nie wyswietla poprostu nie dodaje danych do bazy.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Co znaczy nie ma błędu? Jaką wartość ma zmienna $sql (czy nie pomyliłeś jej z $add)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
OK, czyli warunek nie jest spełniony i widzisz tekst "Błąd! Spróbuj ponownie" ?
|
|
|
![]()
|
|
wlasnie nic sie nie dzieje po kliknieciu w przycisk zostaje wypelniony formularz
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdź czy ten if(isset($_POST["submit"])) warunek jest spełniony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . No i dlaczego buton jest poza formularzem?
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdź czy ten if(isset($_POST["submit"])) warunek jest spełniony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . No i dlaczego buton jest poza formularzem? jam mam to zrobic |
|
|
![]()
|
|
Przede wszystkim dołącz przycisk do formularza. Jak sprawdzić... Jeżeli po warunku dasz echo "Ala ma kota"; to:
- zobaczysz "Ala ma kota" jeżeli warunek zostanie spełniony, - nie zobaczysz "Ala ma kota" jeżeli warunek nie zostanie spełniony, Zawsze możesz też sprawdzać jaką wartość ma zmienna $_POST['submit']. Jeżeli będzie miała wartość "Zapisz" to warunek się spełni. |
|
|
![]()
|
|
po przeniesieniu submita do folmularza dostaje bład
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) nie rozumiem dlaczego w baza.php mam
wiec w czym lezy bład? problem rozwiązany zrobilem troche inaczej i dziala tak dla potomnych
db.php
tylko mam jedno pyt mialem juz jakies ptyania w tej tabeli bo dodalem innym sposobem ale je usunolem i teraz jak dodalem nowe to id zaczyna mi sie od 5 jak spowodowac zeby szło od 1 Ten post edytował gregov0 31.01.2011, 20:38:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:32 |