![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje prosty sposób rozwiązania problemu zawartego w temacie. Modyfikacja sekcji head (meta http-equiv="refresh", header("Location") itd.) nie wchodzi w grę gdyż jest to CMS i cała sekcja head i template są już dawno załadowane z innego pliku (engine.php) w momencie sprawdzania funkcji więc jest już to wysłane. Sama modyfikacja engine.php też nie wchodzi w rachubę. .htaccess też odpada. Problem dotyczy przekierowania do koszyka zakupów.
coś na zasadzie:
Dane jak widać wysyłane z formularza. Można oczywiście zrobić dwa formularze z innym odsyłaczem dla zalogowanych i niezalogowanych ale wówczas sytuacja zmusi do każdorazowego przechodzenia przez koszyk ale to już OT, prócz tego z tym sobie poradzę. Można ofc też wpierw dodawać rzeczy do koszyka i po przejściu do kupna podawać wtedy dane (czy logować czy rejestrować) ale to też OT i nie dotyczy zasadniczo pytania w temacie. Więc jeżeli istnieje prosty sposób na pewnego rodzaju warunkowe przekierowanie "z wnętrza" pliku (obojętnie czy php czy js) to proszę o podanie go, jeżeli nie proszę o krótką odpowiedź i zamknięcie. Chociaż skoro nigdzie nie znalazłem takiego rozwiązania to przypuszczam, że takowego rozwiązania nie ma. Trochę tego nababrałem ale musiałem sie ubezpieczyć przed pewnymi "mondrymi" poradami. A więc - czytać dokładnie pytanie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 25 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 15:45 |