Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> dokumentacja
post 19.05.2004, 19:03:19
Post #1

Grupa:

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam. napisalem sklep internetowy dla mojego szefa tylko ,ze jak zwykle pod gorke: nie mam pojecia jak napisac dokumentacje. czy ktos ma dokumentacje na ktorej moglbym sie wzorowac (nie chodzi tutaj o source) kod moze byc zupelnie przypadkowy- nic nie znaczacy. po prostu nie wiem jak to udokumentowac.
(jesli ktos pamieta mnie z wczoraj to prosilem o zrodlo- zostalem upomniany- faktycznie to by bylo nie fair, biorac pod uwage ludzi ktorzy potem i lzami dochodza do celu- przyznaje racje i przepraszam)
Go to the top of the page
+Quote Post
wassago
post 19.05.2004, 19:21:35
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

poszukaj na tym forum "phpDocumentator", gdy zapoznasz sie z postami i cie zainteresuja, mozesz wiecej informacji znalesc na www.phpdoc.org

--------------------
+Quote Post
mhs
post 20.05.2004, 07:15:50
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

-----

do tworzonej dokumentacji projektu powinienes dolaczyc projekt bazy danych, a takze kod tworzacy strukture tabel itp... to zawsze sie przyda przy ewentualnych rozszerzeniu projektu

jezeli chcesz to dopisze Ci pozniej linki do jakis programikow, dzieki ktorym "ladnie" mozna stworzyc taki schemat tabel i zachodzacych pomiedzy nimi relacji
+Quote Post
mike
post 20.05.2004, 07:57:39
Post #4

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Pozwolę sobie uraczyć cię linkiem, którego dostałem od sccaner'a.
Jest to bot irc'owy autorstwa Seth'a, ładnie skomentowany i udokumentowany za pomocą PhpDocumentator.
Polecam zapoznać się z tym rodzajem dokumentowania, sam już się nauczyłem i stosuję, fajna sprawa.
A oto link : http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/xbs/XBS/#dirlist
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:13