![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałem zapytać was tu zgromadzonych, ![]() Chciałbym żeby nie uczyła ona samych podstaw, lecz czegoś więcej. Konkretniej chciałbym utrwalić i rozszerzyć wiedzę nabytą podczas czytania kursów internetowych i oglądania video tutoriali. Umiem np. zrobić shoutbox, logowanie, rejestrację itp, ale moja wiedza nie jest zbyt wielka ;] Na razie mam "na celowniku" książkę pt.: "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty. Wydanie czwarte". Czy byłby to dobry wybór? Czy może wybrać coś innego? Chciałbym, żeby w książce były też jakieś dobre przykłady, np. jak zrobić licznik wejść, czy ankietę ![]() Pozdrawiam, Normi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Z tego co mówisz to dla Ciebie nie. Traktuje ona w dużej mierze o podstawach. Może spróbuj obiektówkę? I na litość, ludzie przeglądajcie tematy w tym dziale ... Średnio co tydzień albo i częściej jest takie samo pytanie -.-
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym książkę w której jest zawarte:
- coś o systemie szablonów, - coś o funkcjach, - programowanie obiektowe, - wyrażenia regularne, - i kilka przydatnych rzeczy ![]() Doszedłem do wniosku, że mogę sobie ściągnąć to Vademecum Profesjonalisty i przeczytać wybrane rozdziały. Więc mając na uwadze to co napisałem, polecacie coś? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 12.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam biblię php5 i mysql (helion) oraz dokumentację php
na wowebook.com też coś można znaleźć (a nawet bardzo dużo), tylko po angielsku (mam nadzieję, że podołasz ![]() Powodzenia P.S. Nie ma jednej książki do wszystkiego. Najlepiej sobie wyspecjalizowane zapodawaj, bo mają bardziej wartościową treść w większości |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
PHP, Apache, MySQL od podstaw.
Helion -------------------- LS Easter egg < |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WROX czy WORX hmm zawsze mi się myli nazwa tej serii ale w helionie jest a jak umiem ang to już wiesz gdzie szukać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 10.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP. Zaawansowane programowanie. Vademecum profesjonalisty, autorstwa George Schlossnagle.
-------------------- flejm92.eu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:18 |