![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Chciałbym na swojej stronie umieścić następujące rozwiązanie - mianowicie aby pod adresem: index.php - wyświetlały się wszystkie elementy na stronie index.php?id=1 - wyświetlały się elementy oznaczone jako 1 index.php?id=2 - wyświetlały się elementy oznaczone jako 2 Kod mojej strony w uproszczeniu wygląda następująco: I chciałbym, aby pod adresem index.php?id=1 było następująco: Mam nadzieję, że zrozumieliście, o co mi chodzi. Takie rozwiązanie widziałem na niejednej stronie. Doczytałem się, że należy użyć tablicy GET, ale mi nic to nie mówi. Kompletnie nie znam się na PHP. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwróc uwagę, że teraz to co wpiszesz po strona czyli index.php?strona=tutaj zostanie wyświetlone. Pamiętaj , że index musi mieć rozszerzenie php. Jesli pliki galeria.html , glowna.html (lub php - bez roznicy) beda w tym samym folderze co index.php to wystarczy ze w include podasz sciezszke wzgledna czyli np. include("glowna.html"); PS. Ty uzyles id=cos ja natomiast strona=cos. Bez roznicy. Ten post edytował sadistic_son 30.01.2011, 18:53:52 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, ale trochę nie o to mi chodziło. Chciałbym, aby to wszystko było w index. To ma być coś podobnego do kategorii.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, ale trochę nie o to mi chodziło. Chciałbym, aby to wszystko było w index. To ma być coś podobnego do kategorii. To nie rozumiem już. Na raz ma być wszystko? To po co w ogóle php i GET ? -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 08:56 |