![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mój problem polega na tym, że chcę stworzyć panel rejestracji i logowania na witrynę, właściwie to już zrobiłem, jednak powstał problem dwóch submitów na jednej stronie. Chciałbym zrobić tak, że jak użytkownik wejdzie na zakładkę rejestracji (http://witryna.pl/index.php?a=rejestracja) to w miejscu panelu logowania powstaje napis "Niedostępne". Problem polega na tym, że witrynę tą robię w celu edukacyjnym do PHP i niezbyt wiem jak za to się zabrać. Do tego momentu wszystko szło gładko wraz z książką, ale teraz mam zastój... Proszę o jakąś pomoc z tym skryptem... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hymmm średnio rozumiem tą drugą część...
Teraz u mnie logowanie wygląda tak:
I jak mógłbym zmienić ten skrypt? W którym miejscu muszę dodać tamte funkcje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj !
W przypadku ?a=rejestracja sprawdzasz :
Nie widzę logiki w wyświetlaniu napisu "Niedostępne". Po prostu go nie wyświetlasz i tyle. pozdrawiam Bartosz Sosna Ten post edytował brtsos 30.01.2011, 15:07:12 |
|
|
![]()
|
|
A można zamiast tego wstawić:
I mimo wszystko mam problem, ale tym razem gdy jest rejestracja... Może by było łatwiej to trochę inaczej. Jak miałbym przerobić skrypt, którego opublikowałem wpis wyżej, tak aby logowanie nie było możliwe gdy ?a=rejestracja? |
|
|
![]()
|
|
Zamień to <> na !==
|
|
|
![]()
|
|
Okej, działa
![]() Z tym, że musiałem zmienić drugą, a nie trzecią linię ^^ Dzięki wielkie za pomoc ^^ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 12:50 |